Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Teelt zoete aardappelen groeit explosief in China

"In Hainan begon het seizoen voor zoete aardappelen dit jaar in april en het zal nog tot eind september duren. In oktober start het productieseizoen in Shandong dat tot maart volgend jaar loopt. Dit jaar is het productievolume Hainan zoete aardappelen met zo'n 20% gegroeid. Dit is vooral te danken aan de hogere opbrengsten en het grotere areaal," legt Wang Pingyuan van Rizhao Wanhong Foodstuffs uit. 


Zoete aardappel met dikke schil en stevig vruchtvlees


Hainan zoete aardappelen

"Dankzij de gunstige weersomstandigheden en verbeterde teeltmethoden zijn de zoete aardappelen dit jaar van hoge kwaliteit. "Het volume is ook groter dan vorig jaar en de marktprijs is opmerkelijk hoog. De prijzen van zoete aardappelen uit Hainan zullen naar verwachting dalen zodra de grote aanvoer van zoete aardappelen uit het noorden van het land op gang komt."

Hainan zoete aardappelen van hoge kwaliteit


Verpakte paarse zoete aardappelen

"De productiegebieden van paarse zoete aardappelen bevinden zich eveneens in Hainan en vormen tezamen een oppervlakte van 300 hectare. De jaarlijkse productie bedraagt zo'n 7.000 ton. 80% van de aardappelen wordt via de haven van Qingdao naar de EU, Canada en Thailand geëxporteerd. De overige 20% wordt via onlineshops, retailers en groothandelsmarkten verkocht in de grote steden in China. Het exportvolume lijkt jaarlijks toe te nemen en de exportprijs blijft stabiel."


Wang Pingyuan
Rizhao Wanhong Foodstuffs Co., Ltd.
www.wanhongfoods.cn
Phone: +86 633 887 7776
Phone: +86 137 9344 9888
Whatsapp: +86 137 9344 9888
Email: wanhongfoods@163.com

Publicatiedatum: 31-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: