Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse aardbeientelers verwachten productietoename van 6%

British Summer Fruits verwacht een grote aardbeienoogst, dankzij de perfecte teeltomstandigheden. Het afgelopen jaar is er meer dan 126.000 ton aardbeien verkocht in het VK, met een waarde van meer dan £580 miljoen (€670 miljoen). De consumptie van aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen is de afgelopen tien jaar met 132% toegenomen. 

De verkoop van de bessen is goed voor 22% van de totale hoeveelheid fruit dat in het VK verkocht wordt. Volgens gegevens van Kandar Worldpanel bedraagt de waarde van de bessensector meer dan £1.2 miljard (€1,38 miljard). Laurence Olins, voorzitter van BSF: "Dit aardbeienseizoen toont aan dat deze sector stabiel en groeiend is en dat er kan worden voldaan aan de vraag van de consument. Steeds meer mensen zien de gezondheidsvoordelen van bessen. Gelukkig waren we in staat om te voldoen aan de stijgende vraag, dankzij innovatie in de sector."

Publicatiedatum: