Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afschaffing invoertarieven diverse groenten uit Sri Lanka

De invoerrechten op diverse producten uit Sri Lanka is verlaagd naar 0%. Het gaat met name om textiel, kleding, plantaardige producten en bereid voedsel.

APS+-status

Reden van de verlaging van deze tarieven is het toekennen van de APS+-status aan Sri Lanka. evofenedex is een pleitbezorger van afschaffing van invoerrechten en juicht de APS+-status daarom toe. Volgens evofenedex leidt afschaffing van invoerrechten tot een gelijk speelveld tussen landen, met eenvoudiger en eerlijke handel tot gevolg.

Handelspreferentie

Via het APS verleent de EU sinds 1971 handelspreferenties aan ontwikkelingslanden. Importeurs uit de EU betalen lagere invoerheffingen voor producten uit APS-landen. Het APS kent drie verschillende regelingen met uiteenlopende verlaagde tarieven. Het betreft de algemene APS-regeling, het APS+ en de regeling Everything But Arms (EBA) voor de minst ontwikkelde landen. Het APS+ is een speciale regeling om duurzame ontwikkeling en goed bestuur in ontwikkelingslanden te stimuleren.
Producten

In annex V van de Europese verordening is te zien welke producten onder het APS+ vallen.

Bron: EVO
Publicatiedatum: