Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoverslag South Australia Produce Market

Op de derde en tevens laatste dag van Hort Connections 2017 werd er een rondleiding over de South Australia Produce Market georganiseerd. De markt heeft een oppervlakte van 222.000 m2 waar jaarlijks 250.000 ton verse AGF worden verhandeld. Daarnaast beschikt de markt over een gekoelde opslagruimte van 10.000 m2. Er zijn 400 retailers en 2000 werknemers werkzaam op de markt. 


Klik hier voor het fotoverslag

Momenteel wordt gewerkt aan de bouw van een Fresh Produce Promotion Centre waar consumenten op verschillende manieren kennis kunnen maken met verse groenten en fruit, waaronder kookdemonstraties door koks. 

De markt steunt daarnaast de voedselbank. Twee jaar geleden werd jaarlijks nog 75.000 ton gedoneerd maar in juni van dit jaar zullen de donaties de 1,1 miljard kilo overschrijden. 

Een ander initiatief is het promoten van Australische AGF op exportmarkten door middel van een samenwerkingsverband onder de merknaam FRESH PLEASE. De producten worden uitsluitend aan supermarkten geleverd en aangezien Australische producten het goedkoopst zijn zal men zich onderscheiden door kwaliteit. 
Publicatiedatum: