Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaans passiefruit versterkt positie Europese markt

Passiefruit, in Colombia ook wel bekend als gulupa, wordt in het land zelf maar weinig gegeten. Momenteel is slechts 10% van de totale productie bestemd voor de binnenlandse markt, de overige 90% wordt naar Europa geëxporteerd. "We werken vanuit Nederland, aangezien het gemakkelijker voor ons is om onze klanten daar vandaan te beleveren. Passiefruit wint aan bekendheid en wordt steeds meer gegeten," legt Rodolfo Ahumada van Pacific Fruits uit.



De laatste jaren heeft het bedrijf zijn producenten in de departementen Caldas en Cundinamarca training, begeleiding en samenwerking geboden om de productie te vergroten. "Dit is een prima gewas dat uitstekende vooruitzichten biedt, zolang onze telers maar een product produceren dat aan onze criteria beantwoordt op het gebied van kwaliteit, verwerking en toepassing van gewasbeschermingsmiddelen," vertelt Ahumada.

Momenteel exporteert het bedrijf maximaal twee tot drie containers per week. "Dit is echter niet genoeg en we willen onze productie dan ook beter afstemmen op de vraag," vervolgt Ahumada. 



In mei bereikte de prijs voor passiefruit €11,00 FOB. De minimumprijs in Nederland bedroeg €8,50 FOB voor een doos van 2 kilo. "Dit is prima want we zijn er dit jaar in geslaagd €2,00 per doos meer te verdienen dan vorig jaar. Colombia is een grote passiefruitleverancier aan Europa. Als gevolg van de slechte weersomstandigheden in het land is de productie kleiner en heeft het seizoen vertraging opgelopen. Dit is er de oorzaak van dat de prijzen zo gestegen zijn.

Voor meer informatie:
Rodolfo Ahumada 
Pacific Fruits S.A.S 
Km. 1 Via Aeropuerto – Rozo Palmira, 
Valle del Cauca, Colombia 
Telf.: +57 314709281 
Publicatiedatum: