Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miriam Cutillas - Uvasdoce

"Consumptie van pitloze druiven in Spanje dit jaar cruciaal"

Pitloze druiven zijn al een poos erg populair in Europa. Tot een jaar of vier geleden was er echter nog geen duidelijke vraag hiervoor vanuit Spanje. "Er zijn landen zoals het Verenigd Koninkrijk, waar men niet langer nog andere soorten druiven accepteert," zegt Miriam Cutillas van Uvas Doce. Zuid-Afrika en Frankrijk zijn twee erg belangrijke markten voor Spaanse pitloze druiven. 

"We hebben in ieder geval verandering gezien in de vraag van Spaanse consumenten. Dit heeft ons ertoe gebracht om productie te verhogen en om veranderingen op de teeltbedrijven door te voeren." Zodoende bestaat nu 50% van de productie van het in Alicante gevestigde bedrijf uit pitloze druiven. "We denken dat dit jaar van cruciaal belang voor de binnenlandse markt van deze fruitsoort gaat zijn."



Uvas Doce heeft op dit moment naast de eigen productie vier van de vijf belangrijkste druivenlicenties van deze sector in handen. Hierdoor is het bedrijf in staat om een breed assortiment aan te bieden en kan er worden geconcurreerd op de internationale markt. De voornaamste concurrenten zijn Italië en Griekenland. 

"Het enige wat ons onderscheidt is het productievolume. Italië en Griekenland beginnen eerder en er is weinig wat we daartegen kunnen doen. De kwaliteit is echter hetzelfde," zegt Cutillas. "Het enige aspect dat ons verder onderscheidt is de manier waarop wij het fruit kunnen telen. Dit kan invloed hebben op de keuze van de consument voor een bepaald oorsprongsgebied."



De prijs van pitloze druiven is iets hoger en staat op dit moment op €3 per kilo. Dit komt voornamelijk doordat het productievolume van deze druivensoort lager ligt. "We werken nu al aan een oplossing voor dit probleem. Dankzij nieuwe druivenrassen zal in de toekomst de prijs van pitloze druiven en van druiven met pit hetzelfde zijn," zegt Miriam Cutillas tot slot. 


Voor meer informatie:
Miriam 
Uvas Doce
Tel.: +34 659 670 964
Publicatiedatum: