Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Co-op ondersteunt Britse glastuinbouw

Tesco begint met thuisbezorging

VAE: Lulu breidt uit in Sri Lanka
De in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde keten Lulu heeft plannen aangekondigd voor een hypermarkt en een winkelcentrum in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. "We houden als strategie aan om onze eigen faciliteiten over de hele wereld op te zetten. Hierdoor zijn we zeker van een ononderbroken levering van goederen en kunnen we door het uitsluiten van tussenhandelaren scherpere prijzen hanteren. Sri Lanka kent een enorme productie van groente en fruit en we werken nauw samen met het Sri Lankaanse ministerie van landbouw om het land te helpen deze producten te exporteren." (arabianbusiness.com)

Australië: Amazon misschien eerder van start dan verwacht
Het in Brisbane gevestigde Australian Food and Grocery Council Forum heeft bekend gemaakt dat Amazon nu al in gesprek is met een vijfde van alle Australische leveranciers. Dit geeft de indruk dat Amazon Fresh eerder van start gaat dan aanvankelijk werd gedacht. "Naar alle waarschijnlijkheid zijn alle leveranciers het erover eens dat Amazon Fresh ergens in de komende drie jaar in Australië van start gaat," aldus UBS-analist Ben Gilbert. Uit een enquête onder producenten blijkt dat Amazon contact heeft gehad met 29% van alle leveranciers van non-food-producten en met 23% van alle leveranciers van verpakte goederen. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat Amazon vooralsnog geen contact heeft gehad met leveranciers van versproducten, "Zo'n 96% van alle leveranciers denkt dat Amazon fysieke winkels in Australië gaat openen, terwijl rond de 18% van alle leveranciers met de e-commercegigant contact hebben gehad," aldus Gilbert. (news.com.au)

Costco opent vestiging in IJsland 
De Amerikaanse keten Costco heeft zijn eerste vestiging geopend in IJsland. De winkel van Costco werd geopend in een voorstad van de hoofdstad Reykjavik. De vestiging heeft drie jaar aan voorbereiding nodig gehad en is de grootste vestiging die wordt geopend sinds Costco in 1993 actief werd op de Europese markt. (icenews.is)

CVC Capital Partners heeft interesse in Mercator
CVC Capital Partners heeft interesse in de grootste retailketen van Slovenië, Mercator. Het Amerikaanse investeringsfonds werd in het verleden al eens genoemd als een mogelijke kandidaat voor de overname van Mercator. (esmmagazine.com)

VK: Tesco begint met thuisbezorging
Tesco heeft een service voor thuisbezorging geïntroduceerd. Er is in Londen begonnen met een pilot-programma, waarmee consumenten een tijdslot uit kunnen kiezen waarmee tot maximaal 20 producten binnen het uur kunnen worden geleverd. Onder de producten die kunnen worden besteld bevinden zich ook versproducten. (mirror.co.uk)

Co-op ondersteunt Britse glastuinbouw

Co-op is van plan om nieuwe contracten voor de lange termijn te tekenen met Britse AGF-telers. De keten wil op deze manier meer ondersteuning verlenen aan de Britse glastuinbouw en een nieuw assortiment in zijn winkels introduceren. Ook wil Co-op samenwerken om 15 nieuwe Britse groente- en fruitrassen te ontwikkelen, waarmee het seizoen van bepaalde AGF-soorten moet worden verlengd. (pressandjournal.co.uk)

VK: M&S heeft winst- en omzetdaling
Het Britse Marks & Spencer had in het afgelopen kwartaal een daling in winst en omzet. Hoewel de keten in het kwartaal ervoor voor het eerst sinds bijna twee jaar een positief resultaat had gemeld, is de omzet nu gedaald met 2,2% tot £10,62 miljard (€12,2 miljard). De like-for-like-omzet van voedingsmiddelen daalde met 2,1%, terwijl analisten waren uitgegaan van een daling van slechts 0,6%. Dankzij het openen van nieuwe vestigingen steeg de totale omzet van voedingsmiddelen met 4,2%. Het bruto winstmarge was echter gedaald met 25 basispunten in verband met verspilling die hoger uitviel dan verwacht en de aanhoudende kosteninflatie. Het dividend dat wordt uitgekeerd blijft staan op 18,7 pence. (Reuters/ ESM Magazine)

Waitrose heeft Schotse asperges
Waitrose is de eerste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk die Schotse asperges aanbiedt. "Hoewel Schotland niet bekend staat om zijn asperges, is het Gijnlim-ras van de in Angus gevestigde teler James Brunton exclusief voor Waitrose geproduceerd," aldus een woordvoerder van de keten. De asperge-omzet is in de afgelopen drie maanden bij Waitrose met bijna 20% toegenomen. Waitrose verklaart de populariteit van de asperges door de veelzijdigheid van deze groentesoort en de gezondheidsvoordelen ervan.

Musgrave werkt samen met 3.000 Noord-Ierse telers
Musgrave gaat dit jaar £100 miljoen (€114,7 miljoen) investeren in de Noord-Ierse voedingssector. Ook investeert de retailgroep £10 miljoen (€11,5 miljoen) in het eigen Noord-Ierse winkelnetwerk. Musgrave wil met meer dan 140 lokale leveranciers en 3.000 telers samenwerken om meer dan 3.000 verschillende producten in de schappen aan te bieden. (newsletter.co.uk)

McColls wil mogelijk Tesco's One Stop overnemen
Jonathan Miller, de eigenaar van de Britse buurtwinkelketen McColls, heeft aangegeven dat hij mogelijk interesse heeft in de overname van de One Stop-keten van Tesco. Retail-experts denken dat Tesco zijn One Stop-keten of anders mogelijk een groot aantal Tesco Express-vestigingen van de hand zal moeten doen. Dit zou nodig zijn om toestemming van de mededingingsautoriteit te kunnen krijgen om Booker over te mogen nemen. (esmmagazine.com)

Target-CEO kritisch over wetsvoorstel voor importheffing
Target-CEO Brian Cornell is kritisch over het nieuwe wetsvoorstel voor meer belasting op de import van producten voor de VS. "Amerikaanse gezinnen zouden meer moeten betalen voor hun boodschappen, zodat multinationals minder hoeven te betalen. Ongeveer 85% van alle Amerikaanse consumenten doet jaarlijks zijn boodschappen bij Target. Wij denken dat deze nieuwe belasting deze mensen het hardst zouden treffen, doordat de prijzen van alledaagse producten met 20% worden verhoogd. (chainstoreage.com)

Amazon geeft 1,7 miljoen bananen weg in Seattle
In 2015 had Amazon in de thuisbasis van Seattle voor het eerst zijn Community Banana Stand geopend, waarmee gratis bananen aan werknemers en omwonenden werden uitgedeeld. De online retailgigant heeft nu twee stands in bedrijf en heeft in totaal zo'n 1,7 miljoen bananen weggegeven. Als gevolg hiervan is het voor lokale winkels nu onmogelijk om nog bananen te verkopen. (thenextweb.com)

Walmart heeft positief resultaat in Canada
Walmart Canada heeft zojuist zijn twaalfde opeenvolgende kwartaal afgerond, waarin sprake was van een positief resultaat qua omzetgroei. De netto omzet steeg met 2,7%, terwijl de vergelijkende winkelomzet toenam met 1,5%. Volgens Walmart was met name het marktaandeel voor voedingsmiddelen en gezondheidsproducten toegenomen. (canadiangrocer.com)

De toekomst van Whole Foods

Klik hier om meer te leven op Bloomberg.


Publicatiedatum: