Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cool Port Rotterdam van start gegaan

Afgelopen week zijn de eerste containers ontvangen op de nieuwe Rotterdamse vestiging van Kloosterboer, 'Kloosterboer Cool Port'. De containers met pallets granaatappels van Total Produce arriveerden met MSC-containerschip 'Sasha' op de Maasvlakte en werden gebarged via Kramer Home terminal naar Cool Port voor inslag, controle en opslag.



Kloosterboer Cool Port heeft een opslagcapaciteit van 40.000 pallets, waarvan 10.000 pallets geschikt zijn voor vriesopslag en 30.000 pallets voor koelopslag. Op de begane grond bevindt zich een expeditieruimte van 7.500 m2 met 38 dockshelters en op de eerste verdieping is een in- en ompakruimte voor AGF ingericht die tevens wordt voorzien van rijpingskamers.

"Het project Cool Port is voor Kloosterboer een grote stap voorwaarts. Het is een innovatieve, logistieke oplossing op het gebied van barging, geautomatiseerde procesaansturing en informatievoorziening vanuit de keten. De locatie is aantrekkelijk gebleken. Nu al kunnen we concluderen dat Cool Port een groot succes is. Nog voor de ingebruikname is de opslagruimte al voor 80% gereserveerd en hiermee is Cool Port II een stap dichterbij gekomen", aldus Jaco Hooij, CEO Kloosterboer.

De ligging van Cool Port op de City Terminal in de Rotterdamse haven met haar een tri-modale verbindingen, ofwel connectie met zee, rail en weg, geeft een uniek financieel voordeel in de logistiek van en naar de Maasvlakte.

"Na een lange periode van voorbereidingen en intensieve samenwerking met onze partners, hebben we vorige week een belangrijke mijlpaal bereikt met de eerste aankomst op Cool Port Rotterdam. Het gehele team van Total Produce Rotterdam kijkt uit naar de opschaling van het volume en het spoedig in gebruik nemen van alle mogelijkheden die deze unieke locatie te bieden heeft", aldus Michel Jansen, Managing Director Total Produce Rotterdam.

"Met de opening van Cool Port is weer een waardevolle uitbreiding van de koel- en vries activiteiten in de Rotterdamse haven gerealiseerd. Het nieuwe koel- en vrieshuis is onderdeel van het voormalige City Terminal terrein, dat wordt ontwikkeld tot een efficiƫnte en compacte multimodale draaischijf voor shortsea, binnenvaart, spoor- en wegvervoer. Wij wensen Kloosterboer veel succes op deze mooie nieuwe locatie", aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam.

Voor meer informatie:
Kloosterboer
Trawlerkade 4
1976 CB IJmuiden
T: +31 88 5549900
F: +31 88 5549920
www.kloosterboer.com
Publicatiedatum: