Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zuidwest-Duitsland: aardbeienoogst toch gered

Aardbeientelers in het zuidwesten van Duitsland melden dat de oogstuitval in de volle grond kleiner is dan eerder in mei nog werd gevreesd, meldt Proplanta.de. Desondanks zal tot het einde van het seizoen, uiterlijk eind juli, het niveau van de oogst van vorig jaar niet meer bereikt worden, zei Simon Schumacher, woordvoerder van de vereniging van Zuid-Duitse asperges- en aardbeientelers (VSSE), volgens een persbericht. Na enkele nachten vorst in april met temperaturen onder nul vreesden de telers voor een groot oogstverlies. Door het koele en vochtige weer waren de aardbeien namelijk vatbaarder voor bederf.

De oogst in aardbeientunnels viel dankzij de beschutte teelt in Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz tot nu toe goed uit, zei Christoph Steegmüller, agrarisch ingenieur van de adviesdienst asperges en aardbeien. In Bayern is het aardbeienaanbod momenteel zeer goed.

Aardbeien uit de volle grond volgen momenteel steeds meer de aardbeien uit tunnelteelt op. In Hessen valt de oogst zeer wisselend uit: In het zuiden van Hessen kon een groot deel van het aardbeienareaal tegen de kou beschermd worden door middel van beregening ter bescherming tegen vorst of door folietunnels.

"De klimaatverandering vereist de inzet van middelen zoals aardbeientunnels en beschermplastic bij de teelt, om de oogstuitval zo klein mogelijk te houden", aldus Simon Schumacher.


Publicatiedatum: 30-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: