Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Antivorstsystemen redden Poolse cranberry-oogst

In Polen groeit de vraag naar cranberry's die bekend staan om hun gezonde eigenschappen. Het seizoen 2017 zal het derde zijn dat teler Klasa Sp deze bessen voor de binnenlandse markt produceert. Mieczysław Czekański vertelt dat het bedrijf van plan is zijn markt uit te breiden met Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.



"We leveren onze cranberry's aan retailers in Polen en werken momenteel aan het opzetten van een verkoopnetwerk in West-Europa via gespecialiseerde groothandelaren. Onze standaardverpakkingen zijn flowpack punnets van 220-250 gram."

Het bedrijf teelt zijn cranberry's op een areaal van 21 hectare maar werkt er hard aan om dit uit te breiden naar 50 hectare. 

"Ons cranberryseizoen loopt van eind september tot Nieuwjaar. We willen deze periode graag verlengen door nieuwe opslagtechnieken toe te passen. We produceren een product van hoge kwaliteit voor verse consumptie en slechts een klein deel is bestemd voor de verwerkende industrie," Mieczyslaw. 

Ondanks dat veel Poolse telers verliezen hebben geleden als gevolg van de nachtvorst in april en mei, vertelt Mieczyslaw dat zijn cranberry-oogst geen schade heeft opgelopen dankzij de antivorstsystemen die het bedrijf heeft geïnstalleerd. 


Voor meer informatie:
Mieczysław Czekański
KLASA Sp. z o.o.
Tel: +48 81/88 23 280
Fax: +48 81/88 23 280 w. 26
Email: gpklasa@gpklasa.pl
www.gpklasa.pl

Publicatiedatum: