Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eén druif kost Australische Woolworths € 9.809

Ierland: Lidl DC plannen opnieuw ingediend
De Ierse Lidl heeft zijn plannen voor een regionaal distributiecentrum op een terrein van 31 acre in de Newbridge-gemeenten Greatconnell, Littleconnell en Oldconnell opnieuw ingediend. Het bedrijf deed de aanvraag aanvankelijk vorig jaar april, maar trok hem terug op 2 mei 2017. De faciliteit zou 57.611 vierkante meter groot worden. (leinsterleader.ie) 

Online kopers vermijden nog vaak AGF - Nielsen
Slechts 9% van de consumenten over de hele wereld koopt verse groenten en fruit online, volgens marktonderzoeksbedrijf Nielsen. Retaildirecteur van Nielsen Megan Treston sprak vorige week tijdens de conferentie 'Tuinbouwconnectie' in Adelaide en zei dat één op de vijf consumenten online koopt — maar de meerderheid koopt eerder verpakte producten dan AGF. Volgens haar is de digitale AGF-verkoopruimte niet aantrekkelijk voor consumenten. "Er is veel geïnvesteerd in aangename en gemakkelijke winkelervaringen in winkels, maar dat wordt niet gedaan voor digitale verkoopplekken. "En dit is geen Australische of Nieuw-Zeelandse kwestie; het is een wereldwijd probleem waarvoor we met oplossingen moeten komen. Klik hier om meer te lezen op weeklytimesnow.com.au

Spar China blijft 'sterk groeien' in 2017
Spar International heeft een partnerschapsovereenkomst aangekondigd met de commerciële groep Yunnan Anning Jinfang (Jinfang) om de aanwezigheid van Spar in Zuidoost-Azië uit te breiden. Jinfang is actief in de retail- en supermarktsector en zal de komende maanden investeren in het omzetten van 32 winkels naar Spar. "Ons nieuwe partnerschap met Jinfang valt samen met onze strategische focus op het versnellen van de uitbreiding", aldus Wang Peihuan, voorzitter van Spar China. (esmmagazine.com

Japanse Aeon verwacht 57% winststijging in boekjaar 2019
De Japanse retailgigant Aeon beoogt de komende drie jaar de omzet te verhogen met 16% en de bedrijfswinst met 57%, dankzij structurele hervormingen, aldus voorzitter Motoya Okada. Het in Chiba gevestigde bedrijf hoopt op "€75,6 miljard verkoop en €2,3 miljard bedrijfswinst in het jaar dat eindigt in februari 2020", aldus Okada. (asia.nikkei.com)

Winst voor Israëlische supermarktketen Shufersal in eerste kwartaal
Shufersal, Israëls grootste supermarktketen, liet woensdag weten dat de nettowinst in het eerste kwartaal gestegen was, gestimuleerd door de huismerkproducten die nu goed zijn voor meer dan een vijfde van alle verkoop. Het bedrijf registreerde een nettowinst van €16 miljoen, na €13 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg met 1,5% tot €725 miljoen. (Reuters)

Winst van 800% voor OK Zimbabwe
Zimbabwes grootste kruidenierswinkelketen OK Zimbabwe noteerde een totale winst van 800%, van €626.084 in 2016 tot €5,5 miljoen in 2017. De retailorganisatie presenteerde het cijfer na het reduceren van de kosten en het verbeteren van de marges. De omzet steeg met 8% tot €422 miljoen in het jaar tot aan maart. (thefinancialexpress-bd.com

Maleisië: eerstekwartaalwinst van 7-Eleven halveert
In het eerste kwartaal (dat eindigde op 31 maart 2017) halveerde de nettowinst van 7-Eleven Malaysia Holdings Bhd tot €1,7 miljoen, vanaf de €3,3 miljoen van een jaar geleden. Dit was het gevolg van een stijging in de verkoop- en distributiekosten. De omzet voor het eerste kwartaal was ietsjes lager dan een jaar geleden: €109,1 miljoen ten opzichte van €109,9 miljoen. (theedgemarkets.com)

Eén druif kost Woolworths €9.809
Een gehandicapte pensionaris uit Queensland, Raymond Polwarth, heeft Woolworths aangeklaagd in een districtsrechtbank in Brisbane omdat hij in februari 2014 uitgleed over een druif in de winkel in Hervey Bay. Maar het had de supermarkt heel wat meer kunnen kosten, als de geheime videobewaking niet had aangetoond dat de aanklager het effect dat de val op hem had gehad, had overdreven. (news.com.au)

Walmart begint met testen van Skinny Potato
Wal-Mart Stores, Inc.— de grootste retailer in de Verenigde Staten — verwacht deze maand te gaan beginnen met het testen van de Skinny Potato, aldus Scott McDulin, vicevoorzitter van Schmieding Produce Co. in Springdale, Ark. "Ik heb twee weken geleden gesproken met de sectormanager van Walmart en hij zag het helemaal zitten", aldus McDulin, die toevoegde dat de testproducten in de Walmart-winkels zal liggen dankzij het distributiecentrum in Dallas. (potatogrower.com)

Kruidenierswinkels willen ook profiteren van de markt voor maaltijdkits
Klik hier om het artikel te lezen.

Walmart: investeringen van €401,3 miljoen in 2017-2018 in heel Florida
's Werelds grootste retailer kondigde aan dat het zich gaat uitbreiden en dat het gaat investeren in de staat Florida, wat zal leiden tot een economische impact van meer dan €401,3 miljoen. Het zal voortbouwen op de voortdurende positieve stuwkracht in de Amerikaanse verkoop, klantenverkeer en feedback die in het recente winstrapport van het bedrijf werden vermeld. De retailer zei dat het in de hele staat negen nieuwe winkels zal openen. Walmart bevestigde ook zijn plannen om later dit jaar te beginnen aan een nieuw distributiecentrum voor AGF in de stad Cocoa. (groceryretailonline.com)

Wal-Mart herwint aandeel op versneld tempo
Wal-Mart Stores wint weer een groter aandeel van de markt die €716 miljard waard is terug, en zijn stuwkracht nam toe in het eerste kwartaal, volgens een nieuw rapport. "Wal-Mart wint zijn aandeel aan de traditionele supermarkt terug op een versneld tempo", aldus analist Andrew Wolf, die raamt dat de retailer nu een marktaandeel van 21,5% heeft in de Amerikaanse traditionele kruidenierswinkelsector. In een rapport zei Wolf dat de binnenlandse kruideniersverkoop van 's werelds grootste retailer de Amerikaanse supermarkten versloeg met 2,9% in het eerste kwartaal. (cnbc.com
Publicatiedatum: