Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse Alba Lemon Bio exporteert naar heel Europa

Alba Lemon Bio Soc.Coop. Agr. produceert en vermarkt jaarlijks zo'n 800 ton citrus. De citroenboomgaard bevindt zich vlakbij het natuurreservaat Oasi faunistica di Vendicari, dat een rijke biodiversiteit kent.

De producten worden niet alleen aan Italiaanse retailers geleverd (320 ton) maar ook aan buitenlandse, en dan met name Poolse (240 ton), Duitse (80 ton). De overige productie wordt geëxporteerd naar Frankrijk, Oostenrijk en Slovenië. 


Armando Albanese, derde van links, tijdens een bezoek van een aantal Poolse kopers. Zittend, Albanese's echtgenote en tevens manager buitenlandse verkoop, Marta Fitula."Onze grote kennis van de citrussector maakt dat wij oplossingen kunnen ontwikkelen die beantwoorden aan de criteria van de huidige markt. We zorgen ervoor dat we altijd over het fruit beschikken waar onze vaste klanten om vragen," legt eigenaar Armando Albanese uit. 


Armando Albanese

Alba Lemon Bio vermarkt het fruit van 20 partners en nog vele andere telers. 

"We beschikken over alle certificaten om onze eindklanten natuurlijk en biologisch fruit te kunnen leveren. Ik vind het jammer dat veel citroenen tegenwoordig behandeld zijn en hierdoor minder puur zijn. Onze citroenen dragen de keurmerken, BioAgriCert, GlobalGAP en Limone di Siracusa Igp."

Het bedrijf teelt citrus op een areaal van ruim 250 hectare en kan aan de eisen van zelfs de meest kritische klanten beantwoorden, zoals Eurospin, Pizzi Osvaldo, Veritas Frutta en Stoktotka.


De producten worden volgens de specifieke wensen van de klanten verwerkt en het bedrijf heeft hiermee niet alleen zijn dienstenpakket uitgebreid maar is ook in staat om te anticiperen op speciale eisen. Alba Lemon Bio is een coöperatie die citrus (80% citroenen, 20% sinaasappelen) produceert en vermarkt.Trivia voor citroenliefhebbers:
De bloeiperiodes kunnen als volgt ingedeeld worden: 
  • April-mei: de zogenaamde primofiore en 'limone d'inverno' (wintercitroenen). Rijping vindt plaats tussen oktober en mei.
  • Mei-juni: bianchetti citroenen, die rijpen tussen mei en juni. 
  • Juli-augustus: verdelli citroenen, die gedurende de zomermaanden rijpen.
  • Najaar:de zogenaamde 'bastardi', die in het jaar daarna rijpen.
Contact:
Alba Lemon Bio, Soc. Coop. Agr.

C.da Gioi, S.P.19 Noto - Pachino km 1
96017 Noto (SR) - Italy
Tel.: +39 0931 835 259
Cell.1: +39 3351378691 (It)
Cell.2: +39 3348743228 (It, Pl, Eng.)
Email: albalemonbio@gmail.com
Web: albalemonbio.com

Publicatiedatum: 29-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: