Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Situatie voor kasgroenten nog steeds dramatisch

"Handel reageert meteen op mosselseizoen en koopt groene selder"

Tholen - De situatie in de kasgroenten is momenteel nog steeds beneden peil. "Als je kijkt naar het weer en de prijzen is het volop zomer. Van veel producten is er al een overproductie. De enige kasgroente die momenteel de lucht in geschoten is qua prijs, is kropsla", vertelt een Belgische handelaar. "Deze ging vandaag naar 60 cent. Er is vorige week meer geoogst en nu minder volume en de vraag ligt hoger."

Bionda catastrofe
"De extra trostomaten gingen vandaag weg voor 35 cent, spotgoedkoop dus. De losse tomaten liggen rond de 30 cent." Volgens hem is er een opvallend groot verschil tussen de Lollo Bionda en de Lollo Rossa. "De Bionda is al langer een catastrofe, voor de extra kwaliteit wordt nog maar tien cent gegeven. De Rossa daarentegen doet het een stuk beter en draaide vandaag rond de 50 cent. Dat is heel behoorlijk." De aubergineprijs zit rond de euro. "De grove maten zijn goedkoper, maar het gros blijft om en nabij die euro." Courgettes liggen heel laag. "20 cent in Roeselare en 26 cent in Mechelen. In Roeselare was er een stuk meer aanvoer."

Witloof en veldsla

Hij geeft aan dat witloof en veldsla het allebei moeilijk hebben met warm weer. "Dat is klassiek - met deze groenten gaat het bij warme temperaturen bijna altijd verkeerd. Witloof schommelde rond de 40/45 cent en veldsla was bijna niks meer waard."

Asperges
Voor asperges is het volgens de handelaar frappant dat er zo'n verschil is tussen de gewone losse asperges en die zijn verpakt in schaaltjes. "Vandaag waren ze 3 euro per kilo voor de extra plus 22 op de klok. Voor de schaaltjes werd ook rond de drie euro gegeven, maar dat is dus per halve kilo. Dit heeft te maken met een promo in een bepaalde Belgische supermarkt."

Mosselen met groene selder
Hij geeft aan dat in de Belgische media werd geschreven dat het mosselseizoen weer van start is gegaan. "Dat werkt als een rode lap op een stier: we zijn hier gek op mosselen. De handel reageert daar meteen op door groene selder in te kopen. (Bleekselderij in het Nederlands). Ze waren tot 1,05 per stuk vandaag." Een ander product dat deze ochtend een hoge prijs kreeg is venkel. "Die zat rond de 50 cent per stuk."

Hemelvaart

Er is een warm weekend op komst en velen in Belgiƫ en Nederland maken de brug naar het weekend. "Als je naar de prijzen kijkt, ligt de vraag niet zo hoog, dat ze stijgen. De invloed van de feestdag is dus blijkbaar niet meer zo groot."