Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse asperges voor sterrenstaurants

Voor Cofruid'Oc zijn asperges een belangrijk product. Het bedrijf levert witte, violette en groene asperges. Philippe Jean: "We leveren aan sterrestaurants, dus de kwaliteit moet enorm goed zijn. De asperge wordt 's ochtends geplukt, 's middags verpakt en 's avonds of soms de volgende dag verzonden. We hebben werknemers die al meer dan tien jaar voor Cofruid'Oc werken en het product sorteren. 


 
Celestine
De witte en violette asperges worden verkocht onder het merk Celestine. Het merk van de groene asperges is Sauvageonne. Philippe: "Groene asperges worden voornamelijk in Zuid-Frankrijk verkocht, terwijl witte en violette asperges in het Noorden worden verkocht of geƫxporteerd worden. Het zijn twee verschillende producten met twee verschillende groepen klanten."
 
Pasen
Het aspergeseizoen begint normaal gesproken eind maart, begin april. Philippe: "Het seizoen begon lastiger dit jaar, doordat pasen laat was. We hadden een goede, koude winter. De temperaturen in februari en maart waren ook goed. Pasen was de enige oorzaak voor het moeilijke seizoen. We begonnen vroeg, maar Nederland en Duitsland waren ook vroeg met grote volumes."
 
voor meer informatie:
Philippe Jean
Cofruid'Oc
philippe.jean@cofruidoc.fr
www.cofruidoc.fr
Publicatiedatum: