Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
VLAM met stand op CPMA

Canada toont interesse in bio-producten

Op 10 en 11 mei maakte het Metro Convention Centre in Toronto plaats voor de Convention & Trade show van de Canadese Produce Marketing Association (CPMA). Samen met twee exporteurs en twee veilingen was VLAM opnieuw aanwezig op deze groente- en fruitvakbeurs. Voor deze beursdeelname kon VLAM rekenen op Europese subsidies, die de export buiten Europa helpen ondersteunen.

De CPMA ging dit jaar door aan de Oostkust van Canada in het bruisende Toronto. Er waren bijna 300 bedrijven uit verschillende continenten vertegenwoordigd. Toch kende de beurs een trage start en viel de opkomst lager uit dan verwacht. Belgische groente- en fruitexporteurs Vanco en Nicolaï Fruit tekenden dit jaar samen met Veiling BelOrta en Coöperatie Hoogstraten present op de VLAM-stand.Belgische stand

Net zoals op CPMA Montréal 2015 stond VLAM er opnieuw met een mooie, open eilandstand van 36 m². De Belgische producten, waaronder asperges, paprika, witloof, prei, knolselder, friseline, snijbonen, Conference peren enz. waren uitgestald op verschillende hoeken van de stand. De smaakpapillen van de bezoekers werden verwend met een knolselder-preisoepje en een slaatje van Belgische groenten met een Canadese twist.Sinds dit voorjaar en nog tot en met 2019 loopt er een Europees dossier in Canada om Belgische prei, paprika en witloof te promoten. CPMA vormde de ideale gelegenheid om deze producten extra in de kijker te zetten. Met een eenvoudig spelletje op de iPad konden aanwezigen leuke gadgets winnen. Een geslaagde manier om bezoekers even te laten stoppen en te laten kennismaken met ons assortiment.

Interesse in bio
Het viel op dat er veel interesse was voor biologische producten. Ook in de supermarkten in Toronto, bij grote spelers als Loblaws, Sobeys en Metro, werd er sterk aandacht geschonken aan bioproducten en een verzorgde presentatie van groenten en fruit.

Exportcijfers
De Belgische export van verse groenten en fruit naar Canada is eerder beperkt maar houdt wel stabiele afzetvolumes aan. België kan jaarlijks vooral witloof (268 ton in 2016), prei (62 ton in 2016), paprika (46 ton in 2016), bonen (90 ton in 2016) en overige verse groenten (43 ton in 2016) afzetten in Canada. We zien sinds een aantal jaar ook stijgende export van andere kolen (319 ton in 2016), kropsla (58 ton in 2016) en selderij (70 ton in 2016) richting Canada.
Wat fruit betreft, zijn appelen (85 ton in 2016) en peren (10 ton in 2016) de voornaamste Belgische exportproducten naar Canada.

De volgende editie zal plaatsvinden van 25 tot 26 april 2018 in Vancouver. VLAM zal opnieuw aanwezig zijn. Tot dan! www.vlam.be


Publicatiedatum: 24-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: