Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volop fraude met dure Japanse meloenen in Azië

Aziatische voedingsproducenten hebben gebruikt gemaakt van de toenemende vraag naar Japanse producten, door lokale goederen met opzet verkeerd te etiketteren. 

Het Japanse Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij onderzocht producten in zes Aziatische steden. Ze ontdekten 927 producten die ten onrechte als Japans waren geëtiketteerd. Hierbij hoorde zelfs de lokale Thaise meloenen die verkocht werden onder de naam "Yubari Japanse meloenen".

De controle vond zulke goederen in 30 supermarkten in alle zes steden. Om de Japanse producten te beschermen van fraude, is het Ministerie een stelsel van geografische aanduidingen begonnen. Hierbij zullen de namen van goederen die in specifieke regio's geteeld zijn, geregistreerd worden als intellectueel eigendom. Tot nu toe zijn er 28 producten geregistreerd. 

Met het GI beschermingssysteem kan Japan de verkeerd ge?tiketteerde producten in het buitenland bestrijden. Dit doen ze door akkoorden met andere landen te bereiken, waarbij beide landen hun producten kunnen beschermen. Thailand is echter nu nog het enige land dat samenwerkt met Japan. 
Publicatiedatum: