Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombiaanse Hass avocado's krijgen toegang tot Amerikaanse markt

Colombiaanse Hass hebben toegang tot de Amerikaanse markt gekregen. Tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten, maakte president Juan Manuel Santos bekend dat in Colombia geproduceerde Hass avocado's op de Noord-Amerikaanse markt verkocht mogen worden. 

Eind vorig jaar werden de importvoorwaarden voor Colombiaanse avocado's door de Amerikaanse APHIS  (Animal and Plant Health Inspection Service) vastgesteld. 

Avocado's zijn één van de belangrijkste exportproducten van Mexico. In januari werd bekend dat de avocado-export met 24,4% was gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar en dat de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt waren. 

"Dit product biedt veel potentieel omdat de vraag nog altijd groter is dan het aanbod. Het besluit is goed nieuws voor Colombiaanse telers en handelaren omdat er op deze markt enorme kansen liggen voor Colombiaanse avocado's," liet de president weten tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse vice-president Pence. 

De grootste avocado-exportbedrijven in Colombia zijn: Antioquia, Santander, Valle del Cauca, Cundinamarca, Caldas en Risaralda.

"We hebben een duidelijke agenda met specifieke punten die we samen aan zullen pakken om de band tussen onze beide landen te versterken," voegde de Colombiaanse handelsafgevaardigde in de Verenigde Staten, Wilbur Ross, er aan toe.

Publicatiedatum: 24-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: