Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
270 hectare kersen bij BelOrta

Meer dan 16 euro voor de eerste kilo kersen

Op 23 mei werden de eerste Belgische kersen van 2017 verkocht bij BelOrta. Deze kersen, van de variëteit Bigarreau Burlat, werden aangeleverd door teler Fernand Bossaerts uit Broechem en aangekocht door 't Vitamientje (Landen) voor een prijs van € 8,01 per 500 gram. De belangrijkste kersenvariëteiten die geteeld worden bij BelOrta zijn de Kordia en Regina, met een zwaartepunt van het teeltseizoen in de maand juli. Het areaal kersen van BelOrta beslaat dit jaar in totaal 270 hectare.



Hydrokoeling
BelOrta biedt haar producenten de mogelijkheid om kersen te laten hydrokoelen en centraal te laten sorteren om zo een absolute topkwaliteit te kunnen waarborgen. Hydrokoeling biedt een meerwaarde naar shelf life toe terwijl elektronische sortering een zeer homogene partijcreatie mogelijk maakt. Vorig jaar werden reeds meer dan 90 percent van de kersen centraal gesorteerd. Dit jaar investeerde BelOrta bovendien in een nieuwe sorteermachine voor de kersen met een grotere capaciteit, uitgerust met een elektronische kwaliteitssorteerder.

Voor meer informatie:
Divisie Borgloon – Miguel Demaeght
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik – Johan Vergote
Tel: +32 (0)2 481 08 83

Publicatiedatum: