Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SPAR breidt online uit

Amazon introduceert kassavrije supermarkten

Portugal: Sonae voltooit overname Brio en Go Natural
Het Portugese Sonae MC heeft de volledige overname van Brio en de overname van een aandeel van 51% in Go Natural voltooid. Sonae heeft aangegeven dat de overnames in lijn zijn met de strategie van de retailgroep om meer te investeren in gezonde producten. De Brio-supermarkten worden gerenoveerd tot het Go Natural merk. (esmmagazine.com)

Amazon introduceert kassavrije supermarkten in Europa
Amazon.com Inc. is bezig met de voorbereiding van de introductie in Europa van zijn Amazon Go-concept. Amazon Go is een supermarkt waarin geen sprake meer is van een kassa en waarvan de eerste winkels werden geopend in Seattle in de VS. Het Britse Intellectual Property Office heeft onlangs de aanvraag voor een handelsmerk met de slogans "No Lines. No Checkout. (No, Seriously.)" en "No Queue. No Checkout. (No, Seriously.)" goedgekeurd. Een soortgelijke aanvraag is nu in behandeling met dezelfde instantie bij de EU. (Bloomberg)


Kroatische keten in crisis
De grootste supermarktketen van Kroatië, Agrokor, staat op de rand van een faillissement, aldus de BBC. Als Agrokor inderdaad over de kop gaat, zal de impact hiervan door de gehele Balkan-regio te merken zijn. "Het instorten van Agrokor kan leiden tot een recessie," zegt de Kroatische minister van Economische Zaken, Martina Dalic. "Het belangrijkste onderdeel van Agrokor, Konzum, heeft 2.500 leveranciers, waar zo'n 150.000 werknemers bij actief zijn. Er is een groot risico als Agrokor bankroet gaat." (BBC)

Tesco opnieuw voor de rechter 

Tesco heeft opnieuw te maken met de nasleep van het boekhoudschandaal van een aantal jaar geleden. Advocaten hebben investeerders aangespoord tot nieuwe juridische stappen tegen de keten. Rosenblatt Solicitors is van mening dat de huidige uitbetalingen aan aandeelhouders niet genoeg zijn. Volgens het advocatenkantoor heeft het gesjoemel met de winstcijfers van Tesco veel langer aangehouden dan alleen de periode die in verband met het schandaal is onderzocht door de Financial Conduct Authority (FCA). (retailgazette.co.uk)

Oman: Lulu Group haalt versproducten uit Sri Lanka

De in het Midden-Oosten gevestigde hypermarktketen Lulu heeft in Sri Lanka een nieuwe afdeling opgezet, die verantwoordelijk wordt voor het importeren van versproducten uit dit land. De afdeling maakt gebruik van hypermoderne faciliteiten om de producten in te voeren, te verwerken, te verpakken en op te slaan. Vanuit de nieuwe faciliteit worden de producten van Sri Lanka vervolgens geëxporteerd naar de verschillende vestigingen van Lulu, die over de hele wereld zijn verspreid. (island.lk)

Kantar: "Asda moet inspelen op consumentengedrag"
Kantar Retail heeft gezegd dat de Britse keten Asda meer werk moet maken van verschillende retailkanalen, op een manier zoals de concurrentie dit ook al doet. Volgens analist Derya Yildiz van Kantar Retail heeft Asda verschillende uitdagingen voor zich staan, in een tijd waarin het moeilijk is geworden om klantenloyaliteit te verkrijgen. "Asda wil zich onderscheiden als een markt voor drukke consumenten die naar meer waarde in hun producten zoeken. Om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen zal Asda echter na moeten gaan wat het online en offline consumptiegedrag van deze klanten is." Asda zal volgens Yildiz verder voordeel willen halen uit de sterke relaties met zijn leveranciers. (esmmagazine.com)

Italië: CIA-Conad heeft groei in jaaromzet van 3,5%
De Italiaanse lokale retailer Commercianti Indipendenti Associati (CIA) had in 2016 een jaaromzet van €1,45 miljard, wat jaar op jaar een groei van 3,5% is. De keten heeft in hetzelfde jaar €41 miljoen geïnvesteerd, waarmee onder andere het netwerk werd uitgebreid. De retailer is van plan om in de perioden van 2017 tot 2019 meer dan €250 miljoen te investeren, waarmee onder andere 20 nieuwe vestigingen worden geopend. (esmmagazine.com)

SPAR breidt online uit in Noorwegen
Sinds een jaar geleden heeft SPAR in Noorwegen zich meer gefocust op online retail. Hiermee wil de keten oplossing vinden voor de lange afstanden tussen Noorse vestigingen en meet omzet genereren bij onafhankelijke retailers. EUROSPAR Hunstad is de eerste SPAR-vestiging in het noorden van Noorwegen die een online site heeft opgezet, waarmee iedereen in Bodø online boodschappen kan bestellen. Alle producten worden door stafleden van EUROSPAR Hunstad handmatig uitgezocht, wat betekent dat dezelfde medewerker die bij het afhalen van de bestelling wordt ontmoet ook verantwoordelijk is geweest voor het samenstellen van de bestelling. (eprretailnews.com)

India: Bigbasket heeft 5 miljoen klanten
De Indiase online supermarkt Bigbasket heeft met aanwezigheid in meer dan 26 steden verspreid over India nu een klantenbasis van 5 miljoen. Bigbasket had Rs 2,77 miljard (€38,4 miljoen) tijdens 2016 en in hetzelfde jaar een omzet van Rs 5,63 miljard (€78,0 miljard). Door het toegenomen aantal vaste consumenten is de gemiddelde omzet per maand echter met 30% gestegen van Rs 1,5 miljard (€20,8 miljoen) naar 1,9 miljard (€26,3 miljoen). (financialexpress.com

Pam Panorama introduceert nieuw format in Italië
De Italiaanse supermarktketen Pam Panorama heeft een nieuw winkelformat geïntroduceerd. De eerste Pam Metro-vestiging is geopend in Vicenza en heeft een assortiment dat is gefocust op de meest recente trends onder consumenten. In het assortiment zijn onder andere biologische, veganistische en lokale producten aanwezig. (esmmagazine.com)

ShopRite deelt gratis fruit in New Jersey uit
Er zijn momenteel 40 vestigingen van Shoprite, die gebruik maken van een programma waarin gratis fruit wordt uitgedeeld. Het programma is nu uitgebreid in New Jersey. De nieuwe vestigingen waar gratis fruit beschikbaar is bevinden zich in Marlton, Union Mill Road, Evesham Road, Mt. Laurel en Garden State Pavilion. (nbcphiladelphia.com)

VS: Instacart breidt verder uit 
Instacart heeft zijn service uitgebreid in Texas, Connecticut, Ohio, Florida en South Carolina, aldus Progressive Grocer. Het bedrijf is van plan om dit jaar 100 nieuwe markten te openen. Instacart is nu beschikbaar voor consumenten die gebruik maken van de ketens Costco, Publix, H-E-B en BJ's Wholesale Club. (fooddive.com)

Publicatiedatum: