Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed Frans aardbeienseizoen

Volgens de vroege ramingen van Agreste zal de aardbeienoogst 3% hoger uitvallen dan vorig jaar en 12% boven het gemiddelde van de periode 2012-2016. Het seizoen begon begin maart met prijzen die 3% lager waren dan het gemiddelde van 2012-2016. De aardbeienafzet kwam eind maart in een dip ondanks dat de prijzen 2% lager waren dan vorig jaar. In april daalden de prijzen opnieuw vanwege het hoge aanbod, maar de prijzen waren nog steeds beter dan in april 2016.

Het goede weer aan het begin van de lente zorgde ervoor dat de productieplanning weer normaal werd. Spanje blijft de grootste aardbeileverancier in Frankrijk: in maart 2017 was 85% van de importaardbeien afkomstig uit Spanje. Marokkaanse aardbeien zijn goed voor 15% en is 4 procent gestegen. De Spaanse aardbeien in de Franse supermarkten hebben meer concurrerende prijzen dan de Franse aardbeien. In maart is de import met 11% gestegen naar 24.300 ton. De export nam toe naar 14%.

Het nationale areaal is dit jaar lichtelijk gedaald. Het areaal bestaat nu uit 3.770 hectare. Vollegronds productie is nog meer afgenomen, terwijl het kasareaal nog steeds toeneemt. 
Publicatiedatum: