Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bitcoin meer dan 2000 dollar waard

De cryptovaluta bitcoin heeft voor het eerst de grens van 2.000 dollar (1.785 euro) verbroken. Dat tonen verschillende online ruilmarkten voor de munt, waaronder Coinbase en Kraken. De waarde van bitcoin is sinds het begin van dit jaar sterk opgelopen, meldt TechCrunch. De totale waarde van de bitcoins die nu in circulatie zijn, vertegenwoordigt bijna 29,4 miljard euro.

De munt verbrak in 2013 voor het eerst de grens van 1.000 dollar, maar door een combinatie van factoren liep de waarde daarna weer terug. Pas eind vorig jaar kwam bitcoin weer op hetzelfde niveau, mede door steun voor de munt door internationale financiële instellingen en nieuwe wetgeving in China.

Eind april kostte een bitcoin nog 1.343 dollar (1.198 euro). Binnen drie weken is dat bedrag met 50 procent gegroeid. Afgelopen week steeg de prijs voor een bitcoin met 12 procent.

Concurrenten
Bitcoin is niet de enige crypto valuta die hard groeit. De waarde van ripple, een gecentraliseerde munt die zich richt op transacties tussen grote banken, is binnen een maand met meer dan 1000 procent gegroeid. Een andere munt, ethereum, groeide afgelopen maand met iets meer dan 100 procent.

Door de opkomst van ripple en ethereum is het aandeel van bitcoin in de totale waarde van crypto valuta gedaald tot 47 procent. In maart lag dat percentage nog op bijna 80 procent.

Bron: NU.nl

Publicatiedatum: 23-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: