Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

Fotoverslag Agroalimentaria 2017

Vorige week vond in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek de AGF-beurs Agroalimentaria plaats. Het driedaagse evenement wordt eens in de twee jaar gehouden en is uitgegroeid tot de meest toonaangevende internationale vakbeurs voor de voedsel-, dranken- en tabaksindustrie in het Caraïbisch gebied. Dit jaar kwamen er tijdens het zogenaamde 'matchmaking event' veel succesvolle zakelijke ontmoetingen tot stand. Vooral 's middags werd de beurs druk bezocht. Klik hier voor het fotoverslag

De bezoekers van de beurs hebben allemaal zo hun eigen redenen om deel te nemen. Zo hoopt de één zijn export te verhogen en wil de ander de banden met bestaande contacten aanhalen. De organisatoren bieden daarnaast aan alle aanwezigen een ruim aanbod aan conferenties aan. 

Het belangrijkste onderdeel van de beurs was ongetwijfeld het matchmaking event dat volledig toegespitst was op deze beurs. Exporteurs konden aangeven wat zij te bieden hadden en potentiële kopers waar zij naar op zoek waren. De technologie zorgde ervoor dat er matches tot stand werden gebracht zodat er gedurende de hele dag ontmoetingen plaatsvonden. 

Sommige bezoekers zullen wellicht teleurgesteld zijn omdat de beurs afwijkt van andere evenementen in de sector. De expositieruimte is vrij klein en wordt gedeeld met andere sectoren. Zodra men echter alle aspecten die deze beurs te bieden heeft, weet te benutten, wordt het een stuk interessanter. Deze beurs moet men combineren met deelname aan conferenties en vooral ook aan het matchmaking event. Innovaties

Op het gebied van AGF werden er tijdens Agroalimentaria de onderstaande innovaties gepresenteerd: 
1.    Cherrytomaten en mini-komkommers van Natura Fields
2.    Aromatische kruiden en kant-en-klare salades van Lucas Perez
3.    "Lider Fresh" voorverpakte groenten en fruit

Klik hiere voor het fotoverslag

Trends
JAD liet voorafgaand aan het evenement weten dat er een aantal opvallende nieuwe markttrends zijn. De eerste is de opmars van biogroenten en -fruit in de Dominicaanse Republiek. Ook exoten zoals carambola worden steeds populairder en de vraag op de Europese markt is groot. 

De Dominicaanse Republiek is op zoek maar nieuwe markten, hoewel het land nog volop kansen heeft in het Caraïbisch gebied. Daarnaast wordt ook de Aziatische markt verder ontwikkeld, evenals potentiële exportmarkten waaronder Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De Dominicaanse Republiek groeit als exportland en de organisatie hoopt dat de vakbeurs de kans krijgt ook mee te groeien. 
Publicatiedatum: 23-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: