Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook teleurstellende prijzen kasmeloenen

De prijs voor in Italië geteelde kasmeloenen van het ras SV5448ML bedraagt €0,50 per kilo en daar zijn de telers zeker niet tevreden over. "Het grote probleem is dat het seizoen een trage start kende met een lage afzet," vertelt producent Francesco Cardillo. "Daar komt nog bij dat Italië moet concurreren met opkomende landen, met name in Noord-Afrika, waar de arbeids- en productiekosten veelal lager zijn," voegt Cardillo er aan toe. 


Het Italiaanse bedrijf beschikt over een areaal van 20 hectare en produceert jaarlijks zo'n 1.500 ton. Het productievolume is de laatste jaren stabiel gebleven. "We zouden onze productie geleidelijk aan graag vergroten maar uitsluitend in kassen," vervolgt Cardillo. 65% van het totale volume wordt geëxporteerd naar landen in Noord- en Oost-Europa en het overige deel wordt op de lokale markt afgezet. 

Voor meer informatie: 
Francesco Cardillo
Agrovivaistica Cardillo
Via S.Aniello 81050 Francolise (CE)
Tel.: +39 328 68 91 280
Publicatiedatum: