Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Uijtdewillegen, Aartsenfruit:

"Nederlandse markt steeds meer op zoek naar smaakmeloen"

Tholen - Het Spaanse meloenenseizoen is tot nu toe moeizaam verlopen. "Oorzaken zijn het tegenvallende weer van de afgelopen weken en bovendien waren naast de Spaanse ook nog volumes van overzee in de markt", verklaart Richard Uijtdewillegen, verantwoordelijk voor de Spaanse import bij Aartsenfruit. "Voor het doorzetten van goede prijzen in de meloenen hebben we gewoon minimaal twee weken goed weer nodig en geen eendagsvlieg zoals de afgelopen weken."



"De kwaliteit vanuit het productiegebied Almeria met hoge temperaturen viel ook niet mee over het algemeen. Nu is het weer hier beter en komt er wat meer animo voor meloenen in de markt. De kwaliteit houdt nog niet over. In Murcia begint men voorzichtig met de bedekte teelt, maar de volumes beginnen pas over een paar weken uit dit gebied te komen", vertelt Richard. "Vanaf dit jaar hebben we ook gele en Piel de Sapo-meloenen vanuit het productie gebied Murcia onder ons huismerk UNO. Dit maakt ons assortiment onder UNO compleet."



Een trend is volgens de importeur dat ook de Nederlandse markt steeds meer gaat naar goed smakende meloenen. "Ieder jaar verkopen we meer Piel de Sapo-meloenen, wat in de zuidelijke landen heel normaal is. Meloenen zonder pit en met smaak zien we terug bij watermeloenen. Met Fashion heeft Aartsenfruit hiervoor een goede troef in handen die we exclusief in de Benelux vermarkten."

Voor meer informatie:
Richard Uijtdewillegen
Aartsenfruit
Tel: +31 (0)76 - 52 48 106
Fax: +31 (0)76 - 52 21 247
richard.uijtdewillegen@aartsenfruit.com
www.aartsenfruit.com