Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje:

"Egypte vult vraag naar bio-uien goed in"

Tholen - De Nederlandse bio-uien zijn al een paar weken op. "Eerder dan verwacht", zo geeft Jan Franje van het gelijknamige uiensorteer- en pakstation aan. "Ik had gedacht dat er wel biologische uien over zouden blijven, maar na een goede Europese vraag waren we toch vrij snel door de voorraad heen."



Franje Onions was het eerste uienbedrijf was dat bio-uien verhandelde en verwerkte. Inmiddels voert Franje alweer enkele weken bio-uien uit Egypte. "Daar is best een redelijk aanbod van. En de Egyptische leveranciers willen natuurlijk graag de lege markt hier invullen", vertelt Jan. "De prijzen voor de bio's zijn redelijk goed. Beter dan de gangbare handel, want daar is weinig lol uit te halen."



Wel maakt hij zich wat zorgen om de nieuwe oogst in Nederland. Het wordt nu in één keer zo warm... Plaatselijk zijn er best wat buitjes gevallen, maar bij ons in de buurt kunnen we wel wat water gebruiken."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions BV
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
info@franjeonions.nl
www.franjeonions.nl