Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FEFCO verwelkomt besluit EU om voedingsverspilling te verminderen

FEFCO verwelkomt het besluit van het Europees Parlement om voedingsverspilling te verminderen en voedingsveiligheid te verbeteren. Het initiatief werd geleid door rapporteur MEP Biljana Borzan. Zij wil tegen 2030 een vermindering van voedingsverspilling van 50% bereiken en de informatie richting de consumenten verbeteren. 



Naar schatting wordt er elk jaar ongeveer 88 miljoen ton voeding verspild in de EU. Verpakkingen voorkomen voedingsverspilling. Het besluit legt de nadruk op de positieve bijdrage van verpakkingsmaterialen en oplossingen om voedingsverspilling in de leveringsketen te verminderen.

De verpakkingssector van golfkarton heeft jarenlang verpakkingen en logistieke oplossingen ontwikkeld om de kwaliteit en de hygiƫne van voeding te behouden. Angelika Christ, FEFCO algemeen secretaris: "We verfijnen onze verpakkingen constant om ze af te stemmen op het doel en om te voldoen aan de behoeftes van producten en consumenten."

Het besluit erkent dat recyclebare verpakkingen van duurzame grondstoffen ook kunnen bijdragen aan grondstoffenefficiĆ«ntie en de Circular Economy ambitie. 

Voor meer informatie:
Nathalie Schneegans
FEFCO
Tel: +32 2 6500832
Publicatiedatum: