Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
FEFCO verwelkomt besluit EU om voedingsverspilling te verminderen

FEFCO verwelkomt het besluit van het Europees Parlement om voedingsverspilling te verminderen en voedingsveiligheid te verbeteren. Het initiatief werd geleid door rapporteur MEP Biljana Borzan. Zij wil tegen 2030 een vermindering van voedingsverspilling van 50% bereiken en de informatie richting de consumenten verbeteren. Naar schatting wordt er elk jaar ongeveer 88 miljoen ton voeding verspild in de EU. Verpakkingen voorkomen voedingsverspilling. Het besluit legt de nadruk op de positieve bijdrage van verpakkingsmaterialen en oplossingen om voedingsverspilling in de leveringsketen te verminderen.

De verpakkingssector van golfkarton heeft jarenlang verpakkingen en logistieke oplossingen ontwikkeld om de kwaliteit en de hygiŽne van voeding te behouden. Angelika Christ, FEFCO algemeen secretaris: "We verfijnen onze verpakkingen constant om ze af te stemmen op het doel en om te voldoen aan de behoeftes van producten en consumenten."

Het besluit erkent dat recyclebare verpakkingen van duurzame grondstoffen ook kunnen bijdragen aan grondstoffenefficiŽntie en de Circular Economy ambitie. 

Voor meer informatie:
Nathalie Schneegans
FEFCO
Tel: +32 2 6500832

Publicatiedatum: 8-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: