Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen van Spaanse asperges schieten omhoog

Het seizoen voor groene asperges in Granada ging begin maart van start. Een groot deel van het seizoen was er sprake van prijzen die lager dan gemiddeld waren. Sinds vorige week schieten de prijzen echter omhoog.

"We hadden erg lage gemiddelde prijzen in navolging van het aspergeseizoen van Mexico. Toen we met de oogst begonnen, waren er buitensporig grote volumes op de markt," aldus Germán Rodríguez van de coöperatie San Isidro in Loja, Granada.

De prijzen waren in supermarkten zelfs gezakt tot €2 per kilo. Sinds kort zijn de prijzen beginnen te stijgen. De prijzen zijn nu erg hoog voor deze tijd van het jaar.
"Normaal zijn er in mei veel promotie-acties in supermarkten om de omzet te stimuleren. We hebben in mei qua productie onze seizoenspiek en de prijzen zijn dan doorgaans wat lager," legt Rodríguez uit. "Maar nu zien we op dit moment daar het tegenovergestelde van. Er zijn erg lage volumes, omdat de productie met name in de voorgaande maanden hoger was. Er was toen geen sprake van zware neerslag of van een koufront."

Daarnaast is volgens Rodríguez de situatie in de hand gewerkt doordat overstromingen in Italië het aanbod aan asperges heeft verminderd. Ook is er sprake van schaarste in Duitsland en Hongarije, waarvandaan nauwelijks asperges naar Spanje toe zijn gegaan. "Ondanks de huidige hoge prijzen, denk ik niet dat er kan worden gecompenseerd voor de lage gemiddelde prijs van het gehele seizoen. Het seizoen is binnenkort afgelopen. De hoge prijzen zij voor ons natuurlijk nog steeds positief," zegt Rodríguez.

De coöperatie in Granada produceert voornamelijk olijfolie, hoewel in de laatste drie jaar de productie van groene asperges is verdubbeld. Asperges worden onder telers steeds populairder.

Europa is de belangrijkste markt voor de coöperatie. Voor het eerst zijn er nu ook met luchtvracht asperges naar Dubai en Singapore geëxporteerd. "Dankzij ons bezoek aan Fruit Logistica in Berlijn hebben we contacten kunnen leggen om naar deze markten te exporteren. We zijn daar erg tevreden over en kijken nu naar mogelijkheden om onze export per luchtvracht te vergroten."


Voor meer informatie:
Germán Rodríguez
San Isidro S.C.A.
Tel.: +34 958320198
M: +34 637559144
comercial@loxa.es

www.loxa.es
Publicatiedatum: