Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
NVWA vermoedt miljoenenfraude met GMO-subsidies

Tholen - De opsporingsdienst van de NVWA heeft afgelopen donderdag flink huisgehouden vanwege mogelijke fraude met GMO-subsidies. Er werden vier bedrijfspanden en een woning doorzocht en er is beslag gelegd op vastgoed en banktegoeden.

Volgens de NVWA vonden de doorzoekingen plaats in een lopend onderzoek naar fraude met Europese subsidies. De organisatie vermoedt dat een Nederlands bedrijf uit de groente- en fruitsector sinds 2010 onder valse voorwendselen miljoenen euro's subsidie heeft aangevraagd en ontvangen. Rechercheurs hebben onder meer administratie in beslag genomen voor nader onderzoek naar de verdenking. Om later eventueel het geld dat de onderneming met de vermoedelijke fraude heeft verdiend af te kunnen pakken, hebben ze ook beslag gelegd op panden en bankrekeningen.

Om welke bedrijf het gaat, maakt de organisatie gedurende het onderzoek niet bekend. "Mede met dit onderzoek kijken of er grond is voor een rechtszaak", laat de persvoorlichter weten. Of het te maken heeft met de FresQ-zaak, mag de NVWA ook niet delen. "Omdat we niet bekend mogen maken wat voor bedrijf het betreft."  Maar dat de beslaglegging te maken heeft met de FresQ-zaak, lijkt nogal voor de hand te liggen. De erkenning van de telersvereniging is per 1 januari 2010 ingetrokken, waardoor de club het recht op GMO-subsidie verloor. Het intrekken gebeurde echter pas in 2013 en tot die tijd werd er ook GMO-subsidie uitgekeerd.

Publicatiedatum: 22-5-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Peter , we zitten helemaal op dezelfde lijn .
Jammer dat we geen meerderheid hebben , hoewel veel bestuurders informeel ook wel toegeven dat GMO zou moeten worden afgeschaft . Maar als het er op aan komt draaikonten ze toch weer de andere kant op om samen met subsidie-adviseurs alsnog zoveel mogelijk binnen te harken voor projecten die niets te maken hebben met het feitelijke doel .
Vrije marktwerking is het eerlijkst en het meest efficiŽnt . Als je op eigen benen niet kunt overleven , dan kun je het met subsidie ook niet !!
kees oskam, Vleuten (email) - 22-5-2017 15:09:41


Stoppen met die subsidies!!
Werkt alleen marktVERSTOREND en fraude in de hand.
Deze shit dateert nog uit de tijd van Sicco Mansholt, heeft zich reeds al lang overleefd.
Het is nu echt tijd voor nieuw beleid bij de EU!

Peter, Gouda - 22-5-2017 13:24:37


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: