Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eroski focust op meer lokale producten in Baskenland

Dia aangeklaagd in Spanje, Brazilië en Portugal

Dia aangeklaagd in Spanje, Brazilië en Portugal
Er zijn door franchisenemers en ex-franchisenemers in totaal 32 rechtszaken aangespannen tegen de retailgroep Dia. Tien van de franchisenemers bevinden zich in Spanje, terwijl er twintig in Brazilië zijn gevestigd en twee in Portugal. Dia maakte dit bekend aan het einde van een aandeelhoudersvergadering die onlangs was gehouden. Tijdens de vergadering werden hierover vragen gesteld aan CEO Ricardo Currás. Volgens Currás is het aantal rechtszaken erg laag, gezien er in totaal ongeveer 4.000 franchisenemers actief zijn. (EFE)

Minder afzetafname voor Asda

Asda, de Britse tak van Wal-Mart, heeft de omzetafname in het eerste kwartaal weten te verminderen, dankzij het nieuwe managementteam dat is aangesteld. De vergelijkende winkelomzet van Asda daalde met 2,8%, terwijl in het vorige kwartaal sprake was van een afname van 2,9%. "We zijn blij dat het momentum van het vierde kwartaal in het nieuwe jaar heeft doorgezet. Hierdoor hebben we nu het derde opeenvolgende kwartaal waarin sprake is van verbetering," aldus CEO Sean Clarke. "Ondanks deze vooruitgang is er nog veel werk voor ons te doen." (Reuters)

Alibaba heeft winstgroei van 65%

Alibaba had in het afgelopen fiscale jaar een winsttoename van 48 miljard (€6,2 miljard). Het aantal consumenten nam af, maar de consumenten die aanbleven kochten wel meer bij de online retailer. Alibaba verkent de mogelijkheden voor een eigen online supermarkt. Volgens analisten zal de online supermarktsector van China in 2020 qua marktpenetratie met 16% zijn verviervoudigd zijn. (asia.nikkei.com)

Eroski focust op meer lokale producten in Baskenland
De Baskische retailer Eroski wil in 2017 79 supermarkten moderniseren en vier nieuwe vestigingen openen, zodat er volgens een vast programma een moderne supermarktketen wordt opgezet. De doelstellingen van Eroski komen neer op het aanbieden van meer keuze voor de consument en een focus op lokale versproducten. Het assortiment gaat 21.000 lokale producten bevatten, waarmee meer dan de helft van de leveranciers uit lokale producenten bestaat. (thenews.coop)

Colombia: Grupo Éxito heeft sterk eerste kwartaal
Het in Colombia gevestigde Grupo Éxito had een omzet van COP 13,33 miljard (€4,1 miljoen) in zijn eerste kwartaal. Jaar op jaar is dat een toename van 12,9%. De retailer verklaarde het resultaat door de sterke omzet in Brazilië en Uruguay. De omzet in Assaí-winkels steeg met 28,8%. In het afgelopen zijn er 12 nieuwe Assaí-vestigingen geopend, wat een forse bijdrage aan de omzetgroei heeft gegeven. (esmmagazine.com

Tesco voltooit Booker-overname in eind 2017
De Britse groothandelaar Booker heeft aangegeven dat de geplande overname door Tesco eind 2017 of begin 2018 zou moeten zijn voltooid. Er moet onder andere worden gewacht op de benodigde toestemming van de aandeelhouders. (esmmagazine.com)

JD investeert mogelijk in Indonesisch bedrijf
Er gaan geruchten dat het Chinese JD mogelijk in onderhandeling is met het Indonesische PT Tokopedia. PT Tokopedia is een e-commerce-bedrijf, waar volgens de geruchten JD mogelijk in wil investeren om zo zich meer te ontwikkelen in de Indonesische sector. Indonesië is een van de grootste markten van Zuid-Oost-Azië. (chinaretailnews.com)

X5 Retail opent nieuw centrum in Perm
X5 Retail Group gaat een nieuw distributiecentrum openen in Perm, waarmee de logistieke infrastructuur van de Oeral wordt verbeterd. Het centrum krijgt een oppervlak van 23.500 vierkante meter en gaat meer dan 280 vestigingen van de Pyaterochka-keten in de Perm-regio ondersteunen. Het centrum heeft vijf zones voor opslag, die elk een eigen temperatuur hanteren. Hierdoor kan het distributiecentrum producten uit alle categorieën opslaan. (stockmarketwire.com)

Marks & Spencer is Britse supermarkt van het jaar
Het Britse consumentenblad Which? heeft Marks & Spencer uitverkozen tot Supermarkt van het Jaar van 2017. Volgens het consumentenblad komt hiermee een einde aan de opeenvolgende jaren waarin de concurrenten Aldi of Waitrose tot winnaar werden gekroond. (esmmagazine.com)

Portugal: Omzetstijging voor Sonae

De grootste retailer van Portugal, Sonae SGPS, had een toename in omzet van 6% in het eerste kwartaal. Hoewel de netto winst in verband met de eenmalige kapitaal-injectie van vorig jaar met 72% daalde, was er ook sprake van verbetering voor de winstmarges. De netto winst kwam neer op ongeveer €8 miljoen, wat hoger was dan de €4 miljoen die werd verwacht door analisten. (Reuters)

Wal-Mart heeft online omzetstijging van 69%

Wal-Mart Stores heeft zijn sterkste online omzetgroei sinds vijf jaar. De e-commerce-afdeling van de keten had een toename in bruto omzetvolume van 69% in het eerste kwartaal. DE omzet steeg daardoor met 1,4% tot $117,5 miljard (€105,1 miljard). De online supermarktsector trekt volgens Wal-Mart steeds meer consumenten. "De typische online consument van Wal-Mart betreft gezinnen met jonge kinderen, die liever niet met de kinderen op sleeptouw door een Wal-Mart-vestiging lopen," aldus Bloomberg-analist Jennifer Bartashus. De vergelijkende winkelomzet van voedingsmiddelen was het hoogste sinds drie jaar, wat volgens Wal-Mart kwam doordat de prijsdeflatie is afgenomen. De omzet van Wal-Mart International van het afgelopen kwartaal daalde met 3,5% tot $27,1 miljard (€24,2 miljard). De netto omzet van de afdeling steeg met 0,8% tot $28,3 miljard (€25,4 miljard). (Bloomberg/Dive.com)

Unified heeft verlies van $7,9 mln

Unified Grocers had in zijn tweede kwartaal een afname in omzet van 4,1%. Hierdoor is het verlies opgelopen tot $7,9 miljoen (€7,1 miljoen). De retailer had te maken met minder klantenverkeer, prijsdeflatie en meer uitgaven in verband met een aankomende overname. (supermarketnews.com)

VS: Meijer breidt uit in nieuwe regio

Meijer heeft zijn aanwezigheid in de thuisstaat Michigan vergroot. De keten heeft voor het eerst vestigingen geopend in de regio van Upper Peninsula in Michigan. De nieuwe winkelcentra in de steden Escanaba en Sault Ste. Marie. zijn onderdeel van een investering van $375 miljoen (€335,5 miljoen), waarmee dit jaar in totaal zeven Meijer supercenters worden gebouwd en 22 vestigingen in Indianapolis, Illinois, Michigan, Ohio en Kentucky worden heropend. (chainstoreage.com)

Publicatiedatum: