Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier nieuwe 4x2 Scania Topline trekkers voor Cold­ser­vi­ce Veghel

Met de aanschaf van vier nieuwe 4x2 Scania Topline trekkers prolongeert Coldservice Veghel zijn relatie met het Zweedse merk. De specialist in diepvries, geconditioneerd vervoer en warehousing, koos voor de 410 en 450 SCR-only motor vanwege de betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik. Men vindt dat de zuinige Euro-6 motoren een goede aanvulling zijn op het toch al uitgebreide duurzaamheidspakket waarmee Coldservice in de markt staat.



Bij Coldservice kent men een méérmerken strategie, waaronder Scania. Dat het bedrijf nu weer vier trucks van dit merk koopt, heeft te maken met de goede relatie met de Scaniadealer in Veghel. "Wij willen ook al vanuit het kader van het duurzame gebruik van grondstoffen graag wat langer met een voertuig doen. Wat dat betreft hebben we een rotsvast vertrouwen in Scania en met Euro-6 vinden wij dat je wat langer milieuverantwoord kunt doorrijden", aldus directeur eigenaar Marc van Gaal van Coldservice. "Daarom hebben wij een degelijk Reparatie- en Onderhoudscontract met de dealer. Want dat is wel de instelling waar je onvoorwaardelijk op moet kunnen terugvallen. En daarover hebben wij geen klachten."

Van Gaal vindt dat Scania als merk goed in de hele MVO-gedachte van zijn bedrijf past. "Wij hebben 12.000m2 aan zonnepanelen voor 1.6 mWatt/piek aan energie op het dak liggen. En we gebruiken ook de restwarmte van onze compressoren voor onze processen en de verwarming van de kantoren. Daarmee verminderen wij onze CO2-uitstoot met 650 ton op jaarbasis. Dan kan het niet anders dat je ook tot twee cijfers achter de komma naar het verbruik van je trucks kijkt. En dat is waar de 410 en 450 pk van Scania zeer goed scoren", aldus Van Gaal.

Coldservice doet aan transport en warehousing en kent een scala aan Added Value Services als shockvriezen of juist tempereren, in- en ompakken en orderpicken. De vloot rijdt voor het eigen bedrijf en voor derden voornamelijk op Duitsland en Engeland. "Onze chauffeurs zijn dus veel onderweg en werken vaak al lang voor ons. Daarom bezuinigen wij niet echt op de inrichting van onze voertuigen. Behalve een ruime cabine hebben we ook oog voor zaken als bijvoorbeeld een goede stoel, een premiumpakket met radio/navigatie, een magnetron en bijvoorbeeld een paar luchthoorns. Meestal zoeken mijn chauffeurs zelf bij elkaar wat denken nodig te hebben."

Bron: Scania
Publicatiedatum: