Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ingrijpende veranderingen bij Arava Export Growers

In het management Arava Export Growers heeft er een flinke verandering plaatsgevonden. Na 15 jaar werkzaam geweest te zijn bij het bedrijf, heeft de huidige directeur van Arrava, Itzhak Vizenberg, het bedrijf verlaten. 

"We zullen hem altijd dankbaar blijven voor het feit dat onder zijn leiding ons bedrijf een prominente plaats op de Israëlische markt heeft verworven," vertelt Omar Kamp, woordvoerder van het bedrijf. 

De nieuwe directeur, Itamar Levy, werd door de aandeelhouders naar voren geschoven om het bedrijf naar nieuwe hoogten te leiden. Hoewel het voor een ingrijpende verandering staat, heeft Arava er alle vertrouwen in dat de nieuwe directeur in staat zal zijn het werk van zijn voorganger Vizenberg voort te zetten. 

"De nieuwe directeur zal innovatieve ideeën verder ontwikkelen om in te spelen op de huidige omstandigheden binnen de sector. Levy heeft jarenlange ervaring in het interpreteren en implementeren van veranderingen om de bedrijfsstrategie toekomstbestendig te maken," vervolgt Kamp. 

Nieuwe aanpak
De belangrijkste drijfveer achter deze veranderingen is volgens Levy het toepassen van een Customer Focus strategie, wat inhoudt dat de klant centraal staat en de aanvoer afgestemd wordt op de wisselende vraag en eisen van de klant. Als onderdeel van deze klantgerichte benadering, zal het bedrijf een verticaal geďntegreerde strategie toepassen waarmee het beter zal kunnen inspelen op de wensen van zijn klanten. Arava hecht er dan ook grote waarde aan dat marketing en distributie onder één afdeling vallen om zo de afstand tot de klant kleiner te maken.

"We zullen drie productgroepen leveren: conventionele AGF, biologische groenten en specialiteiten zoals kruiden, exoten, dadels en pepers. We willen dat men weet dat Arrava Export Growers een breed scala aan producten kan leveren dat de vraag de klanten grotendeels dekt," vertelt Kamp. 

Blik op de toekomst
In het kader van de nieuwe strategie heeft het bedrijf besloten een nieuwe afdeling op te zetten met als taak het optimaliseren van nieuwe producten en het in kaart brengen van nieuwe kansen. Op deze manier kan Arava zijn aanbod nog verder verruimen en nog beter tegemoet komen aan de wensen van zijn klanten. Ook wil Arrava zich toeleggen op versgesneden AGF, nieuwe gewassen en rassen, buitenlandse bedrijven en alternatieve verpakkingsoplossingen en etikettering. De succesvolle Medjool dadels worden bijvoorbeeld al aangeboden in een ruime verscheidenheid aan verpakkingen en kwaliteiten. 

Productlijnen
Het bedrijf zal zijn productlijnen uitbreiden en de volgende producten blijven aanbieden:         

•    Conventionele AGF 
•    Biogroenten 
•    Specialiteiten

"Na jaren in de sector werkzaam te zijn, weet ik dat het aanbieden van een product heel wat anders is dan het leveren ervan. We willen een constante aanvoer garanderen en de klant realtime informatie bieden om een goede planning mogelijk te maken."

Maatwerk
"Een goede kwaliteit leveren is de eerste stap naar een geweldig product. Op de hedendaagse markt is het echter zo dat de consument het voor het zeggen heeft en dat wij ons aan moeten passen."

"De wensen van de consument zijn echter duidelijk. Men wil een goed product met een kwaliteitskeurmerk zoals SMETA, GRASP, GGN, TNC en een verpakking op maat. Niet alleen dozen van een kilo maar ook andere alternatieven."

Deze simpele waarheid vormt het uitgangspunt van waaruit wij ons voorbereiden op de toekomst. "In een wereld van overvloed, waar er geen ruimte meer is om te bouwen, kan men wel voortbouwen op bestaande structuren," aldus Kamp. 

Voor meer informatie: 
Omer Kamp
Arava Export Growers

omer@arv.co.il
www.arv.co.il

Publicatiedatum: 22-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: