Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Clamshell-verpakking voorkomt uitdroging lychees en ramboetans

Het seizoen van lychees en ramboetans is weer aangebroken. De eerste lychees komen nu op de markt en eind mei worden er ook weer ramboetans verwacht. Het Amerikaanse bedrijf Frieda's Specialty Produce biedt dit dynamische duo zowel los als in een clamshell-verpakking aan, die het fruit beschermt, krimp voorkomt en de aandacht van het winkelend publiek moet trekken. 




"Ondanks hun eigenaardige uiterlijk, zijn beide fruitsoorten erg kwetsbaar. Onze clamshells beschermen het fruit, verlengen het schapleven en zorgen dat het fruit gemakkelijker te vermarkten is," vertelt Karen Caplan van Frieda's. "Consumenten verwarren lychees en ramboetans vaak met elkaar, omdat het beide exotische vruchten zijn van ongeveer hetzelfde formaat. Onze kleurrijke clamshell-verpakkingen maken een eind aan deze onduidelijkheid."

'Het laten proeven van deze exoten kan de afzet opdrijven. Het fruit is gemakkelijk te eten. Alleen even pellen en dan genieten," vervolgt Caplan. 





De iets bekendere lychee heeft een ruwe, bobbelige schil, terwijl ramboetans een dikkere, stekelige schil hebben. Beide vruchten hebben sappig vruchtvlees en een grote pit, die niet gegeten kan worden. Ze smaken echter wel totaal verschillend. Lychees zijn aromatisch en zoet-zuur. Ramboetans hebben een verfijnde, zoete smaak. 

Frieda's "Luscious Lychees" uit Mexico zijn vanaf nu te koop in grootverpakking van 4,5 kilo of in clamshells van 340 gram. De "Rockin' Rambutan" uit Guatemala komen eind mei op de markt en zullen verkrijgbaar zijn in een grootverpakking van 2,3 kilo en clamshells van 340 gram. De ramboetans worden ook uit Vietnam en Mexico geïmporteerd. 

 
Contact:
Oakley Boren
Frieda's Specialty Produce
Tel: 714-733-7660
Publicatiedatum: