Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China wil buitenlandse appeltelers contracten aanbieden

China koopt meer grondstoffen in dan welk ander land ook maar dat betekent niet dat het altijd de beste prijzen betaald. De Chinese regering is daarom van plan om de binnenlandse handelsbeurzen te hervormen om meer buitenlandse investeerders aan te trekken en de positie van het land op de wereldmarkt te versterken. 

De ongebreidelde economische groei van de laatste twee decennia hebben ertoe geleid dat 's wereld grootste bevolking meer voedsel, energie en metalen nodig heeft dan het kan produceren, waardoor het land uitgegroeid is tot een importgrootmacht. Desondanks wordt de waarde van veel basisgoederen, van ruwe olie tot sojabonen, bepaald aan de hand van internationale standaarden (uitgedrukt in dollars), op beurzen in landen die een open markt hebben.

Als onderdeel van het plan zullen beursmedewerkers toekomstige contracten opstellen voor essentiĆ«le grondstoffen zoals appelen, fruitpulp, meststoffen en mais. Ondanks de kritiek van sommige ambtenaren die zich afvragen of in hoeverre de Chinese autoriteiten daadwerkelijk van plan zij hun markt te openen. 

"Internationalisering van de markt kan China's grip op de internationale prijzen mogelijk versterken en er voor zorgen dat het land een prijszetter wordt in plaats van een speler die geen invloed op de prijzen heeft," legt Han Qian uit, professor economie aan de Xiamen Universiteit. "Het plan sluit niet alleen aan bij China's strategie om het wereldwijde gebruik van de yuan te bevorderen maar beschermt binnenlandse producten eveneens tegen valutarisico's."

Publicatiedatum: