Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptisch Valencia seizoen komt vroeg ten einde

Het Egyptische Valencia seizoen is zo goed als voorbij. Volgens Dalia Gamal van Sonac is het seizoen beter verlopen dan vorig jaar. "De maten waren gemiddeld en we hadden goede volumes op alle markten. We begonnen het seizoen met gemiddelde prijzen die stegen naarmate het seizoen vorderde. Als gevolg van weersomstandigheden was onze productie dit jaar echter wel met 20% verminderd."



Deze productiedaling is de reden dat we ons seizoen binnenkort al moeten beĆ«indigen. Volgens Dalia zal de markt vrijwel leeg zijn als de Zuid-Afrikaanse volumes op de markt komen. Hoewel een paar bedrijven hun sinaasappelen nog exporteren met behulp van buitenlandse leveranciers, zijn de meeste exporteurs al met de export gestopt. 

Het Navelseizoen eindigde eveneens eerder, al in de eerste week van januari. Het Valencia seizoen startte drie weken eerder dan verwacht. "Er was veel vraag naar Egyptische sinaasappelen vanuit Europa en Rusland, omdat er in Europa tekorten waren als gevolg van de vorst aan het begin van het jaar. "Op de Europese markt is er doorgaans veel vraag naar grote maten maar we kunnen alle maten leveren. De vraag in Europa heeft de prijzen in het Verre Oosten gecompenseerd," aldus Dalia. 

Voor meer informatie:
Dalia Gamal
Sonac
Tel 00203-3939555
Email: delgamal@sonac.net
http://www.sonac.net

Publicatiedatum: