Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




"Energiescan helpt koelinstallaties te optimaliseren"

Een goed ingeregeld klimaatsysteem houdt het binnenklimaat aangenaam. Ongeveer 70 procent van de klimaatinstallaties werkt echter niet optimaal. Een kwart gebruikt te veel energie, bijvoorbeeld doordat leidingen niet geïsoleerd zijn. Volgens RVO kunnen zulke problemen worden voorkomen middels een energiescan. Koelinstallaties draaien de komende maanden op volle toeren om het binnenklimaat comfortabel te houden. Maar hoe kun je stijgende energiekosten voorkomen bij stijgende temperaturen? Met met de Installatie Performance Scan kunnen gebouweigenaren de te behalen winst bepalen.

Verplichte keuring
Eigenaren of huurders van gebouwen moeten hun installatie om de 5 jaar laten keuren. Het gaat ook om een beoordeling van het rendement. Deze zogeheten EPBD-keuring geldt voor airconditioningssystemen met een totaal opgesteld koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW.

Scan: meer comfort, minder energie

RVO.nl helpt klimaatinstallaties te optimaliseren met de Installatie Performance Scan. Met deze softwareapplicatie voldoet u als gebouweigenaar, -beheerder of -huurder aan de vereiste EPBD-aircokeuring. Bovendien ontdekt u op een gestandaardiseerde manier verbetermogelijkheden voor uw installatie. Zo bespaart u energie en wint u op technische performance comfort.

Bron: Koudeenluchtbehandeling.nl

Publicatiedatum: 19-5-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*