Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Levensmiddelenproducenten willen meer voedingsclaims kunnen maken

"EC moet snel met voedingsprofielen komen"

Vijf grote levensmiddelenproducenten, te weten Danone, Nestlé, PepsiCo, The Coca-Cola Company en Unilever, hebben samen met drie Europese gezondheids- en consumentenorganisaties een open brief aan de Europese Commissie gezonden, waarin zij oproepen om snel met een voorstel voor de vaststelling van voedingsprofielen te komen.

In de claimsverordening staat dat de Commissie deze voedingsprofielen uiterlijk op 19 januari 2009 had moeten opstellen. Voedingsprofielen zouden ervoor moeten zorgen dat er geen claims meer gemaakt kunnen worden over levensmiddelen die veel suiker, vet of zout bevatten. Tot op heden zijn ze echter nog niet vastgesteld, eerdere discussies hierover liepen steeds op niets uit.

In een open brief aan de Europese Commissie stellen de partijen dat de EU actie moet ondernemen in de strijd tegen obesitas, waar daar mogelijkheden voor zijn. Het ontbreken van voedingsprofielen betekent dat de huidige claimswetgeving al jaren niet compleet is. Deze situatie is onhoudbaar en moet ze snel mogelijk aangepast worden, zo staat in de brief.

Bron: Eurowet


Publicatiedatum: 23-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: