Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje: Europese productie van wilde paddenstoelen net voldoende

De productie van wilde rassen is moeilijk te beheersen, wat leidt tot onzekerheid over het jaarlijkse volume. Josť Folgado, manager van Hongos de Zamora zegt echter in de afgelopen tien jaar een gemiddelde groei van 15% per jaar te hebben gezien.

Europa is in ieder geval in het algemeen een belangrijke consument van wilde paddenstoelen. Volgens Holgado is de verkoop naar de VS, Canada en Japan onregelmatig. In feite laat de grote vraag vanuit Europa weinig over voor andere markten. Folgado: "We moeten ervoor zorgen dat we verantwoordelijk groeien. We kunnen klanten die we al hebben niet zonder product laten omdat we elders in de wereldmarkten willen openen."

Het hoofddoel van het bedrijf is jaarronde levering aan haar klanten in Frankrijk, BelgiŽ, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, ItaliŽ, Portugal en Spanje. "We moeten rekening houden met het hoogseizoen, meestal in de herfst op het noordelijk halfrond. Naast de Spaanse en Portugese productie vallen we ook op andere landen terug zoals Polen, Bulgarije, RoemeniŽ of ServiŽ, om levering aan onze klanten te garanderen," vertelt Folgado.

Volgens Folgado wordt er jaarlijks tussen 800 en 1000 ton paddenstoelen geleverd, zowel vers als bevroren. Hiervan is tussen 60 en 65% voor Spaanse consumptie. Omdat het een wild product is met een gecompliceerde logistiek is de prijs hoger dan van de gekweekte tegenhangers. "De gemiddelde prijs is ongeveer 20 euro per kilo, en ondanks het vereiste dure transport is dit het wel waard." 


Voor meer informatie:
Josť Antonio Folgado
Hongos de Zamora SL
Tel.: +34 980 509 215 


Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: