Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Lidl-prijzen 50% lager dan Amerikaanse concurrentie

Omzet bioproducten in Italië stijgt 28%

Booker heeft winststijging van 15%
Booker, de Britse groothandelaar die voor £3,7 miljard (€4,3 miljard) door Tesco gaat worden overgenomen, had een toename in jaarwinst van 15%. De totale omzet over het afgelopen jaar kwam neer op £5,3 miljard (€6,2 miljard), wat een toename is van 6,7%. De overname door Tesco is naar verwachting uiterlijk aan het begin van 2018 afgerond. (Reuters)

Lidl-prijzen 50% lager dan Amerikaanse concurrentie
Lidl gaat op 15 juni zijn eerste Amerikaanse vestiging openen. De keten heeft bekend gemaakt dat de producten in het assortiment tot 50% goedkoper gaan zijn dan bij de Amerikaanse concurrentie, die nu al in een prijzenoorlog is verwikkeld. "Nu is het juiste moment voor ons om de Amerikaanse markt op te gaan," aldus CEO Brendan Proctor tijdens een evenement in New York. "We hebben vertrouwen in ons model. We kunnen ons snel aanpassen. Daardoor draait het niet echt om of een markt goed voor ons werkt, maar eerder om wat wij kunnen doen om de markt goed voor ons te laten werken. Met de zomer van volgend jaar wil Lidl in totaal 100 vestigingen aan de oostkust in bedrijf hebben. (Reuters)

Australische fruitwinkel blijft 24 uur per dag open

Een groenten- en fruitwinkel in Brisbane te Australië heeft gemerkt dat 24 uurs-openingstijden meer concurrerend vermogen geven tegen de grote supermarktketens. Johnny Tabet van Charlie's Fruit Market zei dat zijn winkel besloot dag en nacht open te blijven om nieuwe consumenten aan te trekken. "Ik ben niet de enige in deze sector. Er zijn grote en kleine supermarkten en iedereen wil een stuk van de markt," aldus Tabet. (abc.net.au)

VS: Martin's Food Markets sluit winkels
De retailer Martin's Food Markets heeft zijn werknemers geïnformeerd dat in deze zomer de laatst negen winkels in de omgeving van Richmond en Williamsburg in Virginia worden gesloten. Martin's wordt beheerd door de Giant-Carlisle-keten van Ahold. Een jaar lang werd geprobeerd om de negen vestigingen te verkopen. Ongeveer de helft van de keten werd eerder al verkocht aan Publix Super Markets, omdat Ahold een aantal winkels van de hand moest doen als voorwaarde voor de fusie met Delhaize. (supermarketnews.com)

VS: Target heeft meer winst en minder omzet
Ondanks een afgenomen omzet heeft Target een winstresultaat behaald dat beter was dan Wall Street of de keten zelf had verwacht. De aandelenkoers van Target steeg hierdoor met 6%. De omzet daalde in het eerste kwartaal met 1,1% tot $16,0 miljard (€14,4 miljard) van de $16,2 miljard (€14,6 miljard) van vorig jaar. De vergelijkende winkelomzet daalde met 1,3%, waarbij er sprake was van een afname van 0,8% in winkelverkeer en van 0,6% in de gemiddelde prijs per winkelmand. Er werd voor deze afname gecompenseerd met de resultaten van nieuwe vestigingen. Reuters ging uit van een omzet van $15,6 miljard (€14,0 miljard). De vergelijkende winkelomzet van online kanalen steeg met 22%. fooddive.com)

Omzet van bioproducten in Italië stijgt met 28%

De omzet van biologische groente en fruit binnen de Italiaanse supermarktsector kwam in maart van dit jaar neer op €147 miljoen. Jaar op jaar is dat een toename van 28%. In dezelfde periode had de totale omzet van AGF een toename van 9%. Biologisch fruit heeft nu een aandeel van 11% in de totale omzet van biologisch AGF, terwijl het biologisch segment zelf een aandeel heeft van 4,4% in de totale omzet van alle groente en fruit. Er is meer potentieel voor groei in de markt in verband met de toenemende animo van consumenten voor biologisch. (esmmagazine.com)

VS: CobornsDelivers breidt programma voor maaltijdkits uit

De online bezorgdienst CobornsDelivers, die actief is in de regio van Minneapolis-St. Paul, heeft zijn assortiment voor maaltijdpakketten voor de komende zomer uitgebreid. Vorig jaar werden de pakketten met succes gelanceerd. De bezorgdienst brengt acht populaire To The Table-pakketten terug en introduceert 14 nieuwe pakketten. (progressivegrocer.com)


Publicatiedatum: 19-5-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: