Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bedrijven waakzaam voor cyberrisico's

Nederlandse bedrijven zijn zich meer zorgen gaan maken over cyberrisico's, zoals hackersaanvallen. Zij blijven daarom investeren in maatregelen om die risico's af te wenden, waardoor vele cyberaanslagen in Nederland succesvol zijn afgeslagen. Onlangs vond nog een wereldwijde cyberaanval plaats die bedrijven en organisaties in veel landen heeft geraakt. In Nederland werden parkeergarages van Q-Park getroffen door een storing.

Kritischer

Volgens verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Aon zijn Nederlandse ondernemers kritischer geworden over het gevaar van cyberrisico's en dus blijven ze kijken naar verbetering. Bovendien verandert het risico van cyberaanvallen constant, waardoor bedrijven worden gedwongen hun verdediging op peil te houden. Driekwart van de bedrijven zegt goed voorbereid te zijn op cyberrisico's, waarmee Nederland overigens iets achterblijft op internationaal niveau.

Hackerproof

Helemaal hackerproof zal echter nooit lukken, omdat de ontwikkeling bij hackers te snel gaat. Alex van den Doel van Aon wijst erop dat een hack naast financiŽle gevolgen ook impact heeft op de reputatie van een bedrijf. "Risicomanagement moet daarom op de agenda staan van alle afdelingen binnen een bedrijf."

Bron: EVO

Publicatiedatum: 22-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: