Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Watermeloen concurreert met steenfruit en druiven op Duitse markt

De vraag naar watermeloen is stabiel maar zal binnenkort gaan stijgen in Duitsland. Emanuele Lauricella van Life Produce legt uit dat haar bedrijf een maand geleden begonnen is met het vermarkten van de watermeloenen maar dat het importvolume volgende maand naar verwachting al zal verdubbelen."Als gevolg van de kou kwam het watermeloenenseizoen dit jaar traag op gang maar vraag is er altijd. Daarbij moeten de meloenen op de markt concurreren met steenfruit en druiven, categorieŽn die erg populair zijn onder consumenten in dit jaargetijde. Momenteel importeren we wekelijks zo'n 80.000 tot 90.000 kilo, maar volgende maand zal dit mogelijk het dubbele zijn," vertelt Emanuele. 

Life Produce koopt zijn watermeloenen in diverse landen in, waaronder ItaliŽ, Griekenland, Marokko en Iran. Het seizoen ging van start met Marokkaans product en in juli zal er overgegaan worden op de import uit Griekenland en ItaliŽ."Duitsers geven de voorkeur aan kleinere meloenen, terwijl landgenoten met een migratie-achtergrond liever grotere maten kopen. We hebben een ruim aanbod van verschillende watermeloenrassen en er is geen duidelijke favoriet aan te wijzen. De vraag lijkt af te hangen van de ervaringen met eerdere aankopen."

Naast watermeloenen importeert Life Produce ook andere soorten zoals Cantaloupe, Galia, Piel de Sapo, pitloze rassen en Dumara. 

Voor meer informatie:
Emanuele Lauricella 
Life Produce GmbH

Tel: +49 211 39020567
Fax: +49 211 29364877
Email: info@lifeproduce.de
lifeproduce.de


Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: