Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Minder importaardappelen in Polen dankzij betere bewaring

Polen importeert momenteel minder aardappelen omdat er nog binnenlandse voorraden van vorig jaar beschikbaar zijn. Łukasz Ostrowicz van Bugaj legt uit dat er nog steeds aardappelen in opslag zijn omdat veel producenten geÔnvesteerd hebben in moderne opslagfaciliteiten. Hierdoor blijven de prijzen voor de consument lager.  "We werken samen met een zeer grote producent. Nu hij geÔnvesteerd heeft in moderne koelfaciliteiten, kunnen we onze klanten aardappelen van eigen bodem aanbieden." 

"Het importeren van aardappelen is veelal een dure aangelegenheid. Niet dat aardappelen op zichzelf een duur product zijn maar de hoge transportkosten zorgen voor een kleinere marge."


"De kwaliteit was dit jaar gemiddeld en er zijn twee prijscategorieŽn op de markt, ťťn voor mindere en een voor betere kwaliteit. De prijs is gedurende het seizoen gestegen maar ik verwacht dat hij snel zal stabiliseren zodra de aanvoer van nieuwe aardappelen op gang komt," vervolgt Łukasz.

Het binnenlandse seizoen voor nieuwe aardappelen heeft zo'n twee weken vertraging opgelopen als gevolg van het koude weer in april en mei. Normaal starten we begin juni maar nu zullen we pas halverwege de maand beginnen. In de tussentijd importeert Bugaj uit Cyprus, Spanje en ItaliŽ. Op de vraag of het recente koude weer gevolgen zal hebben voor het komende seizoen antwoordt Łukasz dat er geen grote vorstschade lijkt te zijn maar dat de overvloedige neerslag mogelijk wel kwaliteitsproblemen als rot kan veroorzaken. "We zullen af moeten wachten"

Het Poolse aardappelseizoen duurt van juli tot september.


Voor meer informatie:
Lukasz Ostrowicz
Bugaj Sp Zoo
Tel: +48 698 678 536
Fax: +48 44 680 9525

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: