Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje: 40% meer meloenen dankzij nanotechnologie

Nanolabs, gespecialiseerd in nanotechnologie, heeft de meloenenteelt op een bedrijf in Almeria met 40% laten toenemen. Dit hebben ze gerealiseerd door ASAR systemen in het irrigatiesysteem  te installeren. In 2016 werd er 50.000 kilo meloenen geoogst. Tijdens dezelfde periode in 2015 was dit nog maar 30.000 kilo. 

Om dit te bereiken, past Nanolabs nanotechnologie toe door ASAR. Hierbij reageert een oplossing op water, waardoor energie uitgestraald wordt. De energie zorgt ervoor dat de waterstofbruggen actief worden. Hierdoor verbetert de transport van de voedingsstoffen naar de gewassen. Ook is het gebruik van voedingsstoffen in de grond duidelijk vooruitgegaan. 
 
De toegenomen productie is niet het enige voordeel van het project. De kwaliteit van het fruit is verbeterd. Ook is het waterverbruik voor de irrigatie en het gebruik van meststoffen en fytosanitaire producten met 20% afgenomen. 
 
Javier Llanes, CEO van Nanolabs: "De toename van de meloenteelt is nog maar één voorbeeld van de grote voordelen die nanotechnologie aan de tuinbouwsector kan bieden. Bij Nanolabs passen we technologie toe om duurzaamheid te promoten. We werken aan innovatieve projecten met indrukwekkende resultaten wat betreft productieverbetering en minder waterverbruik."

Voor meer informatie:
Martín Méndez de Vigo/ Inma Rico
Tel.: +34 91 564 07 25
mmendezdevigo@atrevia.com
irico@atrevia.comPublicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*