Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: 40% meer meloenen dankzij nanotechnologie

Nanolabs, gespecialiseerd in nanotechnologie, heeft de meloenenteelt op een bedrijf in Almeria met 40% laten toenemen. Dit hebben ze gerealiseerd door ASAR systemen in het irrigatiesysteem te installeren. In 2016 werd er 50.000 kilo meloenen geoogst. Tijdens dezelfde periode in 2015 was dit nog maar 30.000 kilo. 

Om dit te bereiken, past Nanolabs nanotechnologie toe door ASAR. Hierbij reageert een oplossing op water, waardoor energie uitgestraald wordt. De energie zorgt ervoor dat de waterstofbruggen actief worden. Hierdoor verbetert de transport van de voedingsstoffen naar de gewassen. Ook is het gebruik van voedingsstoffen in de grond duidelijk vooruitgegaan. 
 
De toegenomen productie is niet het enige voordeel van het project. De kwaliteit van het fruit is verbeterd. Ook is het waterverbruik voor de irrigatie en het gebruik van meststoffen en fytosanitaire producten met 20% afgenomen. 
 
Javier Llanes, CEO van Nanolabs: "De toename van de meloenteelt is nog maar één voorbeeld van de grote voordelen die nanotechnologie aan de tuinbouwsector kan bieden. Bij Nanolabs passen we technologie toe om duurzaamheid te promoten. We werken aan innovatieve projecten met indrukwekkende resultaten wat betreft productieverbetering en minder waterverbruik."

Voor meer informatie:
Martín Méndez de Vigo/ Inma Rico
Tel.: +34 91 564 07 25
mmendezdevigo@atrevia.com
irico@atrevia.com


Publicatiedatum: