Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Griekse telers goede handelspartners voor Polen

Hoewel het bedrijf Sarafruit zich vooral bezighoudt met de appel im- en export, werkt het ook samen met leveranciers uit Spanje, Egypte en Griekenland, waardoor zij de Poolse markt een breed scala aan fruit kunnen aanbieden, zoals sinaasappelen, mandarijnen, citroenen, mango's, granaatappelen en watermeloenen. Ondanks berichten over grote verliezen in Polen, vertelt Mohamed Marawan van Sarafruit dat hun productiegebied in Bialystol, nabij de grens met Wit-Rusland, nagenoeg geen schade heeft ondervonden van de recente koudegolf. Vanwege de ligging komen de appelbomen in dit gebied later in bloei. Daarbij zijn de boomgaarden naast een meer gelegen waardoor er geïrrigeerd kon worden om de bloesem tegen de vorst te beschermen en om de bomen vochtig te houden tijdens perioden van droogte. 

"We hebben nog appelen op voorraad van vorig seizoen. Vanwege de verwachte schade zijn de prijzen de laatste maand fors gestegen. De prijs van Idared steeg van €0,50 naar €0,70 per kilo. De prijzen zullen wel weer wat dalen zodra het nieuwe seizoen start."In Polen is het inmiddels warm weer en Mohamed denkt dat er geen kou meer in aantocht is. Er bestaat echter wel kans op hagel. 

Goede vooruitzichten voor handel met Griekenland en Portugal
Mohamed vertelt dat Sarafruit graag meer zaken zou willen doen met landen als Griekenland en Portugal.

"We werken al met Griekse telers voor sinaasappelen en kiwi's en we zijn zeer tevreden over de kwaliteit, die met het jaar beter wordt. Telers hebben hun productie verbeterd door betere machines, verpakkingen en kwaliteitszorg. Ik denk dat Griekse kiwi's goede vooruitzichten in Polen hebben. Portugal begint ook steeds meer naam te maken dankzij producten van goede kwaliteit. De aanvoer is echter nog niet groot en de prijzen zijn vrij hoog. Portugal is aan de vorst weten te ontsnappen, evenals Griekenland. Er zijn dus volop kansen voor beide landen als het aankomt op het vermarkten van Gala en Golden Delicious appelen."


Mohamed Marawan en Renzo Piraccini, voorzitter van Macfrut.


"Ik denk dat kiwi's het dit jaar nog beter gaan doen op de Poolse markt. Ik wil de kiwi-import dan ook verhogen en ook doorgaan met de import van mango's, waar we vorig jaar mee begonnen zijn. Ik was aangenaam verrast om te zien hoe goed de mango's door de Poolse consument ontvangen werden. Je kan zien hoe de consument de laatste jaren veranderd is en we zijn trots op ons succes," aldus Mohamed.

Voor meer informatie:
Mohamed Marawan
Sarafruit
Tel: +48 537 935 155
Email: office@sarafruit.eu
www.sarafruit.eu

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: