Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse importeur brengt Griekse watermeloenen op de Roemeense markt

Door het mooie weer in Griekenland rijpen de watermeloenen er sneller dan in Roemenië. Om deze reden kiezen veel Griekse telers ervoor om naar deze markt te exporteren zodat hun meloenen als eerste op de markt komen en goede prijzen opbrengen. "We hebben een groot volume en onze meloenen zijn van hetzelfde ras als doorgaans in Roemenië geteeld wordt," Vertelt Robbie Bloemendaal, directeur bij Total Fresh SRL. 

Het bedrijf verwacht dat er wekelijks gemiddeld 160 ton Griekse watermeloenen voor de Roemeense markt geïmporteerd zullen worden maar momenteel ligt het importvolume al op 400 ton in twee weken tijd. 'Ik werd benaderd door een bedrijf in de regio Peloponnesos dat over een watermeloenenareaal van 100 hectare beschikt," vervolgt Bloemendaal. Aangezien het het begin van het seizoen is en Total Fresh voor het eerst samenwerkt met Griekse telers, ligt de beschikbaarheid op 15 ton per week met de mogelijkheid om uit te breiden.



Griekse watermeloenen zullen hun weg naar de Roemeense markt vinden totdat de binnenlandse productie half juli op de markt komt. "Griekse telers weten dat ze erg goede prijzen krijgen als ze als eerste op de markt komen. Vandaar dit initiatief," aldus Bloemendaal. "Momenteel bedraagt de prijs van Griekse watermeloenen op de Roemeense markt tussen de €0,40-€0,50 per kilo. Naar gelang het seizoen vordert, zullen de prijzen echter dalen en zal de binnenlandse productie de markt overnemen. 

Watermeloenen zijn niet het enige product dat Total Fresh uit Griekenland importeert. Dezelfde leverancier heeft namelijk ook een aardappelareaal van 70 hectare voor de Roemeense markt en binnenkort ook voor de export naar de rest van Europa.

Voor meer informatie: 
Robbie Bloemendaal
Total Fresh SRL
Tel.: +40 747195800 
Publicatiedatum: