Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Agroalimentaria beurs, 18 - 20 mei, Santo Domingo

Dominicaanse Republiek heeft strategische geografische ligging

Op 18 mei is in het Renaissance Jaragua Hotel in Santo Domingo de zesde editie van Agroalimentaria van start gegaan. Dankzij zijn strategische geografische ligging heeft de Dominicaanse Republiek zich ontwikkeld tot belangrijke commerciële schakel tussen Europa, Noord-Amerika en de rest van Latijns-Amerika. De vakbeurs heeft niet alleen betrekking op AGF maar is ook gericht op bewerkte producten. De beurs duurt nog tot morgen. Exposanten
Ruim 200 exposanten zijn aanwezig op het evenement, laat Claudia Chez weten van Junta Agroempresarial Dominicana (JAD). "De Dominicaanse Republiek is heeft als groot pluspunt dat het een diversiteit aan micro-klimaten kent voor de productie van groenten en fruit. Kopers en bezoekers zullen in de gelegenheid zijn om de populairste exoten op de internationale markt te proeven, vergelijken en kopen, zoals biobananen, ananas, mango's, papaja's, meloenen en watermeloenen."

"Daarnaast maken zij kennis met traditionele en exotische groenten zoals kaspaprika's, tomaten (traditioneel en specialiteiten), Aziatische groenten, aromatische kruiden, aubergines, avocado's (Hass en onze eigen avocado's met groene schil) en komkommers. 

Tevens zullen er in de Dominicaanse Republiek geproduceerde wortel- en knolgewassen gepresenteerd worden zoals broodvrucht, cassave, taro, yams, blauwe taro en pompoenen en niet te vergeten ook biologische en conventionele gember."Bezoekers
De organisatie laat weten dat bezoekers uit meer dan 30 landen de beurs bijwonen. Zo worden er geïnteresseerden uit onder meer de Verenigde Staten, Venezuela, Panama, Spanje, Zwitserland, Costa Rica, Ecuador, Peru, Colombia, Puerto Rico, Brazilië, Nederland, Taiwan, Guyana, Saoedie-Arabië en Rusland verwacht. Volgens de organisatoren zullen er zich onder de bezoekers veel prominente importeurs, vertegenwoordigers uit de retail, leveranciers en andere belangstellenden bevinden. 

Dominicaanse Republiek
Zoals in een eerdere publicatie al werd vermeld, heeft de beurs als doel lokale producten te promoten en de export te bevorderen. "De Dominicaanse Republiek kan jaarrond producten telen dankzij zijn tropische klimaat. Het land heeft bovendien een gunstige geografische ligging omdat het zich dichtbij zijn belangrijkste doelmarkten bevindt, zoals de Verenigde Staten, Canada en de EU," vervolgt Claudia. "Miami is maar twee uur bij ons vandaan, en New York maar drie uur."
Agroalimentaria

"Agroalimentaria is uitgegroeid tot de belangrijkste handelsbeurs voor de voedsel-, dranken- en tabaksindustrie in het Caraïbisch gebied. Telers en exporteurs hebben er de kans elkaar te ontmoeten en zakendeals te sluiten met importeurs uit de hele wereld. Er kan twee dagen lang genetwerkt worden en het is ook mogelijk om eigen projecten te laten zien en uitbreidingen of andere zakelijke mogelijkheden te bespreken," legt Claudia uit. 
 
Kijk op www.agroalimentaria.com.do  voor meer informatie over de beurs, of kijk op twitter: twitter.com/FeriaAgroal, of Facebook: Facebook/agroalimentaria

Freshplaza/AGF.nl is op het evenement aanwezig zijn om je op de hoogte te houden. 

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: