Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook ananassen onder Cebon

"Ananasmarkt trekt langzaam terug aan"

Tholen - Het assortiment van Group A. De Witte dat vermarkt wordt onder het huismerk Cebon breidt telkens uit. Voor ons Cebon-label selecteren we producten van topkwaliteit die we jaarrond kunnen aanbieden aan ons cliënteel. Naast avocado's, mango's en een uitgebreid gamma exoten, voeren we voortaan ook extra sweet ananas in onder het merk Cebon. Op 30 mei is de eerste aankomst uit Costa Rica voorzien", vertelt Erwin Callebaut van Starfruit.

Wekelijks
Hij geeft aan dat de Cebon-ananassen speciaal zijn geselecteerd. "We zochten al langer de beste ananassen en nu zijn we er klaar voor. We hebben gevonden wat we zochten. Group A. De Witte start met één container per week. Bij positieve respons van de klanten, gaan we dit verder uitbouwen. Wekelijks komen de containers aan op dinsdag. "



Onderscheid
Erwin heeft al jarenlange ervaring in de ananasmarkt. "Iedereen heeft dit product tegenwoordig en het is niet makkelijk om je te onderscheiden. Dat kan alleen als je beter bent dan de rest. Bij de selectie wordt speciaal aandacht besteed aan het suikergehalte, de kleur van schil en vruchtvlees, en de smaak. Alle maten zijn beschikbaar en er zijn ook promo's mogelijk." We willen met deze Cebon ananas het jaar rond een hoog kwalitatief product op de markt brengen, tegen een eerlijke prijs. Kwaliteit heeft een prijs en ook bij de andere merken zien we dat de consument hier graag iets meer voor betaalt".

De marktsituatie voor ananas is momenteel moeizaam. "Na de extreem hoge prijzen in maart en april zitten we nu terug in een dalperiode. Er komt niet echt meer volume dan een paar weken geleden, maar de vraag is door de hoge prijzen teruggevallen. Dat moet zich nu herstellen. Het fenomeen komt vaker voor. Als je naar 20 euro per colli gaat, houdt het op een bepaald ogenblik op. Dan krijg je die terugval. Ik heb de indruk dat we nu aan de onderkant zitten en de markt terug langzaam aantrekt."

Voor meer informatie:
Erwin Callebaut
Starfruit
Tel.: +3222401133
Mob.: +32495200904
erwin@starfruit.be
www.groupadw.be