Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Del Monte opent facilitieit voor versgesneden AGF op Rungis

Om aan de groeiende vraag tegemoet te komen, heeft Del Monte een faciliteit voor versgesneden AGF geopend in zijn faciliteit in Rungis. Versgesneden fruit wint sterk aan populariteit op de Franse markt en de laatste zes jaar verviervoudigde de afzet ervan. Del Monte is marktleider op het gebied van exotische AGF zoals ananas en bananen, maar produceert ook druiven, citrus, appelen en mango's. 

Del Monte was al actief op de markt voor versgesneden AGF en heeft 20 verwerkingsfabrieken in landen als de Verenigde Staten, Japan, Korea, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-ArabiĆ«. In 2012 vestigde het bedrijf zich in Frankrijk waar het een opslagfaciliteit en rijperij opzette met een jaarlijkse capaciteit van 27.000 ton bananen en waar plaats is voor 500 pallets ananas en overige exoten. Del Monte heeft kenbaar gemaakt zich te richten op de snelgroeiende markt voor gesneden fruit door het openen van een 700 vierkante meter grote verwerkingsfaciliteit in 2016, waar de producten worden gewassen, geschild, gesneden en verpakt. 

Del Monte heeft ook grote ambities voor de cateringsector die momenteel al 10% tot 12% van de afzet van het bedrijf vertegenwoordigd. 



Publicatiedatum: