Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse Oostkust heeft last van krappe ananasaanvoer Costa Rica

"Costa Rica is de grootste ananasleverancier aan de Amerikaanse Oostkust," vertelt Anthony Serafino, van de Exp. Group uit New Jersey. "Dit is te danken aan de geografische ligging van het land en aan het feit dat ananas uit Costa Rica simpelweg de beste smaakeigenschappen bezit. Regenval heeft echter zijn weerslag gehad op de aanvoer en handelaren en consumenten aan de Oostkust hebben hier last van. We stevenen af op hogere prijzen," vervolgt Serafino.
 

Nicolas Sanchez en Anthony Serafino met een doos ananas. Dole is één van de leveranciers van Costa Ricaanse ananas aan het bedrijf. 

Grote vraag
De krappe aanvoer komt in een periode dat de vraag naar de exoot het grootst is. "Het piekseizoen, dat van mei tot augustus duurt, zit er aan te komen. Ananas is een zomervrucht die eerder op het strand dan in de sneeuw gegeten wordt. Mensen zijn dol op ananas in zomerse smoothies maar het fruit is ook erg populair op de barbecue of als smaakmaker in salades en cocktails." Exp. Group verkoopt meer ananas tussen mei en augustus dan in de overige acht maanden bij elkaar. 

Ondanks de klimaatgerelateerde aanvoerproblemen is de kwaliteit van het fruit uitstekend. "Er is er alleen te weinig van," vervolgt Serafino. "Dit is de harde realiteit van onze sector, maar ik kan mij haast niet voorstellen dat de lage aanvoer de hele zomer aan zal houden. Ik hoop dat we volgende maand weer normale volumes kunnen verwachten."

Voor meer informatie: 
Anthony Serafino
Exp. Group LLC
Tel: (+1) 201-662-2001

Publicatiedatum: 19-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*