Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede volumes, kalibers en prijzen voor Verna citroenen?

Concurrentie Argentinië drijft kwaliteit Spaanse citroenen op

In Spanje is het seizoen voor Verna citroenen begonnen en volgens Juanito Frutas ligt de prijs ongeveer €0,35 hoger dan die van de laatste Primofiori citroenen. Volgens Juanjo Cárcel, commercieel directeur van Juanito Frutas, is dit een fiks prijsverschil maar reageren klanten er goed op.

"Het verschil in volume is dit jaar vrij ongebruikelijk aangezien de ramingen aangeven dat deze tussen de 40% tot 50% hoger zullen zijn dan vorig jaar. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat er vorig jaar een behoorlijk tekort aan citroenen was," legt Juanjo uit. "Voor we het wisten, waren we door onze voorraden heen. Het weer is dit jaar echter gunstig geweest en we verwachten dan ook grote kalibers, 2, 3 en zelfs 4," vervolgt Juanjo. "In tegenstelling tot vorig jaar rekenen we nu op een volstrekt normaal Verna seizoen."


In juni worden de eerste grote volumes Argentijnse citroenen op de Spaanse markt verwacht, waardoor de markt zal diversifiëren en zowel retailers als consumenten de citroenen uit beide herkomstgebieden zullen vergelijken. "Momenteel is Argentinië onze grootste concurrent op de Spaanse markt. We zijn echter van mening dat deze concurrentie positief is omdat het ons er toe aanzet ons product te blijven verbeteren," aldus Juanjo.



Voor meer informatie: 
Juanjo Cárcel
Frutas Juanito
Tel.: + 34 615 159 640 
Publicatiedatum: