Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bert en Dirkje van De Spruit stoppen na 37 jaar

Tholen – Na 37 jaar hebben Bert en Dirkje Ossenblok besloten om te stoppen met De Spruit in Breda. "We hebben gekozen voor rust", vertelt Bert. Het echtpaar heeft altijd met hart en ziel aan de zaak gewerkt. Vanavond is er een afscheidsreceptie voor klanten, (oud) medewerkers, leveranciers en collega winkeliers om hen te bedanken voor hun betrokkenheid bij de winkel. Zaterdag 20 mei is de laatste dag. Daarna gaat de winkel over naar de nieuwe eigenaar De Goudreinet.Dubbel
Het besluit om te stoppen is dubbel. "Vorig jaar hadden we nog grote plannen om de 40 jaar vol te maken en hebben de zaak een update gegeven", vertelt Bert. "Toen werd Dirkje getroffen door een herseninfarct. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar maar we kunnen niet meer al onze aandacht aan de zaak geven, ook gezien onze leeftijd. Daarom hebben we ervoor gekozen het vanaf nu kalmer aan te doen en te gaan genieten van de rust."


De eerste De Spruit in 1980

Panden
Bert startte 1 maart 1980 met Bert Ossenblok in een kleine winkel van 80m². Toen stond hij nog alleen in de winkel. Een grote glimlach en kwaliteit zorgde ervoor dat zijn winkel aansloeg.


Het tweede pand van De Spruit

Vijf jaar later verhuisde Bert naar een groter pand van 180m² waar hij de groentenwinkel omtoverde tot een speciaalzaak. Het assortiment groeide en er werden zelfs Indische kookcursussen gegeven. In 1989 kwam ook Dirkje in de zaak werken.


Het huidige interieur van De Spruit

De derde verhuizing werd ingezet in 1993. Door de overkapping van het winkelcentrum was de aanloop in de De Spruit nog beter. Een jaar laten verkaste de speciaalzaak naar een nog groter pand.Vernieuwing
De Spruit wilde zich meten met de beste groentenzaken in Nederland. In 2003 en 2006 werden ze "Beste groenteman van Zuid Nederland" en kregen de tweede plek bij de verkiezing van Beste Groenteman van Nederland. De Spruit heeft altijd veel energie gestoken in vernieuwing en ging ook mee in het digitaliseringstijdperk. Sinds 2013 post De Spruit regelmatig op Facebook om een nieuwe en moderne doelgroep aan te trekken. "Ik heb wel gemerkt dat dat werkt. Het eerste bericht had al een bereik van 10.000 mensen", vertelt Bert. Via Facebook en het Instore systeem in de winkel zijn klanten altijd op de hoogte van aanbiedingen. "We zijn altijd met de tijd meegegaan maar kunnen er nu onvoldoende energie insteken. Het smoothie en slowjuicetijdperk hebben we bijvoorbeeld niet opgepakt. We doen het voortaan rustig aan", besluit Bert.

Voor meer informatie:
De Spruit
Bert en Dirkje Ossenblok
Moerwijk 1A
4826 HN  Breda
T: (076) 571 35 97
info@despruit.nl
www.despruit.nl
@De SpruitPublicatiedatum: 18-5-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: